Verharen golden retriever

Als je houdt van het lieve en zachte karakter van jouw Golden en van zijn kenmerkende mooie vacht, zal je leren dat het helemaal niet moeilijk is om het verharen van jouw Golden retriever onder controle te houden. Dit kan met behulp van slechts een paar natuurlijke methoden. Het enige wat je nodig hebt, is een goede regelmatige routine, veel geduld en liefde. De Golden is een van de meest geliefde hondenrassen ter wereld. Deze prachtige en liefdevolle pups zijn nogal onderhoudsgevoelig vanwege hun dikke vacht; Golden Retriever verharen over alles wat je bezit en dat is een probleem.

Verharen Golden Retrievers veel?  

Golden retrievers verharen veel. Sommige huisdiereigenaren beweren dat de Golden Retriever het hele jaar overmatig verhaart. Ze verharen matig in de zomer en winter, en overvloedig in de lente en de herfst. Als je een Golden hebt, moet je gewoon accepteren dat jouw hond overal haren achterlaat – op de vloer, op jouw kleren, op jouw bed – overal. Het is altijd handig om een goede pluisverwijderaar in huis te hebben, of je kunt rubberen handschoenen gebruiken om hondenharen gemakkelijk te verwijderen. 

verharen golden retriever

Voorkomen van verharen Golden Retriever  

Je kunt niet voorkomen dat jouw Golden Retriever verhaart, maar je kunt wel jouw huis vrijhouden van hondenhaar. Golden Retriever verzorging is essentieel. Borstel jouw hond ten minste drie keer per week en gooi zijn haren ergens weg waar ze niet verstrooid raken of wegwaaien. In het ideale geval borstelt je jouw hond dagelijks om klitten te voorkomen voor een eenvoudige verzorging en onderhoud. Zo voorkom je overmatig verharen van jouw Golden retriever. 

Wassen  

Je moet jouw Golden Retriever ook minstens één keer per maand of hooguit om de week in bad doen om overmatig verharen tegen te gaan. Als je jouw hond te vaak baadt, kan dit leiden tot een droge huid, wat het verharen nog verergert. Gebruik indien mogelijk alleen een goede, volledig natuurlijke hondenshampoo, zoals kokosnoot of havermout, om uw Golden te wassen. Gebruik geen sprays of pillen die het verharen van jouw Golden Retriever zouden tegengaan. Sommige van deze producten kunnen schadelijke chemicaliën bevatten die de vacht en huid van jouw Golden retriever kunnen ruïneren naarmate je ze vaker gebruikt. 

golden retriever verharen

Voeding 

Geef jouw golden retriever voldoende eiwitten en Omega 3 voeding om het verharen van jouw Golden retriever tegen te gaan. Dit helpt overmatig verharen bij Golden Retrievers te voorkomen, omdat het de algehele gezondheid van uw hond op peil houdt. Naast het versterken van hun haarwortels en het elastischer maken van hun huid. Aan de andere kant, geef jouw hond niet te veel voeding, hoe gezond je ook denkt dat het is. Volg de dagelijkse voedingsaanbevelingen van jouw dierenarts, die gebaseerd zijn op wat geschikt is voor het gewicht, de gezondheid en de leeftijd van de Golden retriever. Als je je zorgen maakt over overmatig verharen van jouw Golden Retriever, neem jouw hond dan mee voor een controle bij jouw plaatselijke dierenarts. 

Wil je alles weten over het verzorgen van de golden retriever, klik dan hier! 

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden