Golden Retriever Grootte

Elke Golden retriever pup is anders, dit betekent dat elke hond een ander gewicht en een andere grootte zal hebben. Houd er rekening mee dat je puppy boven of onder de gemiddelde grootte en gewicht kan zijn en toch binnen een gezond bereik kan blijven. Zo kan de pup bijvoorbeeld net in een groeispurt zitten die iets eerder of later begint dan het gemiddelde. Hoewel het gemakkelijk is om verliefd te worden op een kleine Golden retriever pup, moet je er rekening mee houden dat een klein formaat gezondheidsproblemen kan veroorzaken, waaronder een dodelijke aandoening die bekend staat als het vervagende puppysyndroom. Belangrijk om de grootte van je Golden Retriever in de gaten te houden. 

golden retriever grootte

Grootte Golden Retriever om moeder te verlaten

Hoe groot is een Golden retriever puppy als hij klaar is om zijn moeder te verlaten en met je naar huis te gaan? Na acht weken is meestal de eerste keer dat een Golden retriever puppy naar een nieuw huis mag, dan is de Golden retriever nog niet op de grootte zoals hij zal blijven. Op deze leeftijd zal een Golden retriever puppy ongeveer 5 kilo wegen. Een reu is vaak net iets zwaarder dan dat het teefje is. Hetzelfde geldt voor de afmetingen van de reu, de reu is iets groter dan het teefje. Tegen de tijd dat je puppy vier maanden oud is, zal zijn gewicht ongeveer 15 kilo zijn. Na acht maanden kan je adolescente Golden retriever al 25 kilo of meer wegen en de volledige grootte hebben.

Golden retriever groei

Het is een feit dat de grootte Golden retriever puppy erg snel veranderd. Golden retriever puppy’s hebben een vrij snel groeipercentage en groeien elke week ergens tussen de 5 en 10% groter. Verwacht dat je puppy tussen 9 en 12 maanden de volledige volwassen afmetingen zal bereiken. Hierna zal je puppy doorgaan met groeien in zowel lengte als breedte als gewicht en rond zijn 1½ jaar zijn volledige grootte bereiken. De grootte van je Golden retriever puppy kan door veel dingen worden beïnvloed, zoals genetica of het een reu of een teefje is.

Wil je meer weten over de Golden retriever? Bekijk dan eens het handboek voor de Golden retriever.

 

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden