Golden Retriever x labrador

Het Golden retriever labrador mix ras, ook bekend als Goldador, is een kruising tussen twee van de meest populaire en meest geliefde hondenrassen ter wereld. Dit gemengd ras heeft de neiging het goede karakter van hun ouders te erven. Ze zijn vriendelijk, energiek en zeer goed te trainen. De Labrador Golden retriever mix is ​​een grote en atletisch gebouwde hond met een korte, dichte, waterbestendige vacht. Dit mix ras is over het algemeen een gezond ras met een paar potentiële gezondheidsproblemen om in gedachten te houden. De gemiddelde levensverwachting van de Golden retriever mix met de labrador is ongeveer 10 tot 12 jaar, gebaseerd op de gemiddelde levensduur van de ouderrassen.

De oorsprong van de Golden retriever labador mix

Er is geen specifiek record van de oorsprong van Golden retriever Labrador, maar we weten wel dat deze honden al heel lang gemengd zijn, althans informeel. Als twee werkende rassen mengen jachtopzieners en degenen die betrokken zijn bij veldsporten de twee werkhonden al generaties lang. Wat we wel weten is dat er al een paar jaar een bewust fokprogramma is, althans onder geleidehonden. De Golden retriever Lab Mix is ​​een populaire kruising tussen deze twee geweldige rassen, niet alleen met eigenaren van gezelschapsdieren, maar ook met gezelschapshondenverenigingen.

Wat te verwachten van een Golden retriever labrador mix

Een Goldador is een hond van gemengd ras die het product is van het fokken van een raszuivere Golden retriever met een raszuivere Labrador. Beide ouderrassen worden beschouwd als zachtaardig, vriendelijk, loyaal en zeer trainbaar. We weten niet zeker of u een geschikter gezinshond zult vinden dan een Golden retriever Lab. Het is ook niet waarschijnlijk dat je voor veel rollen een betere werkhond zult vinden. Zowel Golden retrievers als Labs staan ​​bekend om hun uitmuntendheid in de jacht, therapie en servicewerkzaamheden. Met gemengde rassen kam je nooit zeker weten welke fysieke of temperamentische kenmerken uw hond zal erven van welke ouder, en er zijn geen garanties over hoe jouw Golden retriever en labrador mix uitpakt.

Meer info over het opvoeden en verzorgen van de golden retriever x labrador

Golden Retriever Lab mix uiterlijk

Gebaseerd op de verwachte hoogte en gewicht van de Golden Retriever en Labrador Retriever, kan een Golden retriever en labrador mix tot wel 40 kilo wegen. Beide rassen zijn bijna identiek in grootte, de teefjes zijn iets kleiner en wegen 25 tot 35 kilo. De reutjes variëren tussen de 32 en de 40 kilo als ze volwassen zijn. Golden Retriever en labrador mix reuen kunnen tot 24,5 centimeter groot zijn aan de schouder. Maar laat hun grotere omvang jou of jouw familie niet intimideren. Hoe groter de Golden retriever en labrador mix is, hoe meer liefde en grotere knuffels ze je kunnen geven.

golden retriever labrador

Golden Retriever Lab Kleur En Vacht

Zoals elke hond van een gemengd ras, kunnen Golden Retriever Lab-puppy’s er meer uitzien als een Labrador dan als een Golden Retriever, of omgekeerd. Sommige puppy’s zullen eruit komen te zien als een gelijke mix van elke ouder. Als Golden Retriever Lab-pups sterk lijken op hun Labrador-ouder, dan kunnen ze worden geboren als een zwarte Golden retriever en labrador mix, een chocolade Golden retriever en labrador mix en een gele Golden retriever en labrador mix. Als de pups sterk lijken op hun Golden Retriever-ouder, dan kunnen ze worden geboren als een donkere Golden retriever en labrador mix, als een volledige gouden Golden retriever en labrador mix en als een licht gouden Golden retriever en labrador mix.

Vacht

Hoewel de Golden Retriever een langere vacht heeft met wat bevedering, erft de Labrador Golden Retriever mix altijd de dikke dubbele vacht van het Labrador. De dubbele vacht heeft een zachte ondervacht onder een ruwe toplaag die waterbestendig is. Golden Retriever Labrador mixen kunnen de korte vachtlengte van hun Labrador ouder hebben. Of ze kunnen een iets langere en meer golvende versie van de vacht van hun Golden ouder hebben, maar dan zonder zoveel bevedering als een raszuivere Golden. Hoe dan ook, de vacht van de Golden retriever labrador mix zal vrij weinig onderhoud vergen.

Golden retriever en labrador mix temperament

Aangezien dit een hybride of gemengde hond is, is het bijna onmogelijk om het exacte temperament van elke Golden retriever en labrador mix pup te voorspellen. Met ontwerprassen zoals de Golden retriever en labrador mix kan je alleen maar een goed gefundeerde gok doen over hun temperament op basis van de algemene houding van hun ouders en het temperament van de ouderrassen als geheel. Dit betekent dat één pup het temperament van de Labrador wellicht beter zal uiten, terwijl een andere pup uit hetzelfde nest een mix van de persoonlijkheidskenmerken van elk ouderras kan hebben. Aangezien de Golden Retriever en de Labrador een zeer vergelijkbaar temperament hebben, is het over het algemeen veilig om een paar aannames te doen over het temperament van de Golden retriever en labrador mix. Meer info over het opvoeden en verzorgen van de golden retriever x labrador.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden