Leeftijd Golden Retriever

Als je een Golden retriever hebt of erover denkt om er een te adopteren of te kopen, vraag je je waarschijnlijk af wat de gemiddelde en maximale leeftijd is van de Golden retriever. Een van de eerste dingen die u moet weten voordat u mogelijk een nieuw huisdier adopteert, is hun levensduur. Je hond is tenslotte zijn hele leven afhankelijk van jouw zorg en je moet er zeker van zijn dat je de Golden retriever de hele tijd dat hij leeft, daadwerkelijk kan verzorgen. In dit artikel bekijken we de gemiddelde leeftijd Golden retriever en hoe je jouw Golden retriever kunt helpen om een ​​zo lang en gelukkig mogelijk leven te leiden.

Maximumleeftijd golden retriever

Golden retrievers zijn een extreem populaire hond. Volgens de American Kennel Club staan ​​ze op de derde plaats in populariteit, verslagen door alleen de Labrador retriever en de Duitse herder. Deze populariteit komt ongetwijfeld voort uit het feit dat het uitermate geschikte huisdieren zijn. Ze zijn vriendelijk, intelligent en zeer toegewijd aan hun eigenaren. De maximumleeftijd van de Golden retriever ligt momenteel rond de 14 jaar oud. De Golden retriever met de hoogste leeftijd is 20 jaar geworden.

leeftijd golden retriever

Gemiddelde leeftijd Golden retrievers

Tegenwoordig is de gemiddelde leeftijd van een Golden retriever tussen 10 en 12 jaar. Slechts enkele decennia geleden leefden Golden retrievers langer, toen was de gemiddelde leeftijd rond de 16 tot 17 jaar. Lange tijd waren wetenschappers verbijsterd over waarom de levensduur van de Golden retriever zo snel daalde zonder duidelijke oorzaak. Om erachter te komen waarom de maximumleeftijd van de Golden retriever zo snel minder is geworden in vergelijking met enkele decennia geleden, moeten we kijken naar de omgevingsfactoren, genen en gezondheidsomstandigheden die de maximumleeftijd van een Golden retriever kunnen beïnvloeden.

Leeftijd en kanker van Golden retriever

Golden retrievers sterven meer dan enig ander ras aan botkanker, lymfoom en bloedkanker. En niemand weet waarom. Golden retrievers zijn ook vatbaarder voor andere vormen van kanker, zelfs op jonge leeftijd. Zo werd bij één Golden retriever pup de diagnose baarmoedercarcinoom of baarmoederkanker gesteld, slechts 10 maanden oud! Dit is het jongste geval van dit type kanker dat ooit is gemeld. Sommige factoren zijn gekoppeld aan dit verhoogde kankerrisico.

Volgens een onderzoek leidde de vroege sterilisatie van Golden retrievers tot een verhoogde incidentie van bepaalde kankers en heupproblemen. Onderzoek naar de factoren die bijdragen aan de korte levensduur van Golden retriever is echter vroeg en niet doorslaggevend. We weten niet precies waarom Golden retrievers plotseling een lagere maximumleeftijd hebben dan pas decennia geleden.

Leeftijd Golden retrievers en andere factoren

Er zijn natuurlijk nog andere factoren die ook bijdragen aan de Golden retriever leeftijd. Golden retrievers zijn vatbaar voor heup- en gewrichtsproblemen. Hoewel deze waarschijnlijk niet de dood van een Golden retriever veroorzaken, kunnen gewrichts- en heuppijn hun levenskwaliteit aanzienlijk verminderen. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om de waarschijnlijke leeftijd van je Golden retriever te verhogen.

Gezond gewicht

Door je Golden retriever op een gezond gewicht te houden, kan je het risico op gewrichts- en heupproblemen verkleinen, en mogelijk ook het risico op kanker verminderen wat de maximale leeftijd verhoogt. Een studie vond een verband tussen commerciële graanvrije diëten en gezondheidsproblemen zoals taurinedeficiëntie en verwijde cardiomyopathie bij Golden Retrievers. Hun ontwikkeling is vaak multifactorieel en wordt beïnvloed door een aantal dingen. Maar het is nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat je Golden retriever een gezond, uitgebalanceerd dieet heeft om zo de maximale leeftijd te bereiken. Meer informatie over de golden retriever vind je in het handboek Golden Retriever Geheimen.  

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden