Golden retriever karakter

In dit blog vertel ik je alles over het karakter van de golden retriever. Golden Retrievers zijn bij velen geliefd vanwege hun eeuwige glimlach, liefdevolle genegenheid en hoge intelligentie. Ze zijn atletisch en hebben een prachtige vacht en staan ​​bekend om hun vermogen om zich aan te passen aan bijna elke omgeving. Het is geen wonder dat dit ras de 3e is op de lijst van meest populaire hondenrassen in Amerika. Golden Retrievers zijn de perfecte familiehond en metgezel voor iedereen, mede door hun karakter.

Golden Retriever persoonlijkheid / karakter

Het Golden Retriever karakter is bijna perfect. Ze zijn kalm, liefdevol, volgzaam en overdreven gastvrij (waardoor ze vreselijke waakhonden zijn). Ze houden ervan om bemind te worden en houden er ook van om lief te hebben. Hoewel Golden Retrievers bekend staan ​​om hun geweldige persoonlijkheden, zijn factoren zoals vroege socialisatie, opvoeding en training enkele van de meest integrale componenten bij het vormgeven van het karakter van dit ras.

Maar als geheel is het karakter van de Golden retriever zo ongeveer alles wat je van een metgezel wilt. Een van de meest opgetogen en opvallende kenmerken van een Golden is hun jeugdige speelsheid. Vaak zal een hond in zijn puppyjaren overdreven speels zijn en naarmate ze groeien, zullen ze een beetje kalmer en lui worden. Dit ras wordt vaak beschouwd als de eeuwige puppy. Hoewel ze een zeer trainbaar ras zijn en van nature volgzaam, wordt die kinderlijke speelsheid en enthousiasme niet afgestoten totdat ze ongeveer 4-5 jaar oud zijn, waardoor de Golden retriever tot ver in de volwassenheid een bundel van liefde en plezier zijn.

golden retriever karakter

Karakter golden retriever – loyaliteit

In termen van karakter en zelfverzekerdheid zijn Golden retrievers uiterst zelfverzekerd maar zelden waardig. Ze weten waar ze toe in staat zijn en aan wie ze loyaal zijn, maar ze willen zelden met dit identiteitsgevoel pronken voor anderen of een voorzichtige ruimte bewaren tussen onbekende mensen en honden.De Golden retriever is ook fantastisch rond kinderen. Ze zijn slim genoeg om onderscheid te maken tussen de grootte en kwetsbaarheid van volwassenen en kinderen, en Golden retrievers zijn vaak zo vriendelijk dat ze de kleintjes behandelen als hun eigen nakomelingen. Kortom, de golden retriever heeft een prachtig karakter.

Golden Retriever temperament

Het Golden Retriever karakter is kalm, verzameld en vaak energiek. Dit zijn geen honden die geneigd zijn om dingen stuk te maken, uit te halen of anderen uit te dagen, en ze beschouwen het leven eerder als een collectieve sociale ervaring. Zoals eerder vermeld, kunnen ze in hun puppyjaren ongelooflijk energiek zijn (wat vaak besmettelijk is en niet aanmatigend) en deze stroom van enthousiasme niet ontgroeien totdat ze ver in de volwassenheid zijn. Maar afgezien daarvan zijn Golden retrievers kalme en zachte dieren, wat je terugziet in het karakter.

Karakter golden retriever en aandacht

Pas echter op dat in het karakter van de Golden retrievers zit dat deze een beetje behoeftig kunnen zijn. Niet behoeftig in de zin van onderhoud, maar aandacht. Als ze eenmaal in het hart van een gezin zijn geïntegreerd, vertrouwen ze op die liefde en bij afwezigheid kan ze onvermoeibaar, angstig en een beetje destructief worden. Dit betekent dat ze niet goed passen bij de eigenaar die niet voldoende tijd heeft om met hun hond door te brengen en hun hond voor lange tijd thuis zal laten. Omdat Golden Retrievers last hebben van verlatingsangst, moeten ze in een huishouden zijn waar ze constant gestimuleerd zullen worden en mensen in de buurt zullen zijn. Houd dus rekening met het karakter van de golden retriever voor je er een aanschaft.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het karakter van de Golden retriever of info over de opvoeding en verzorging? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.
Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden