Golden Retriever kortharig

De kortharige golden retriever: golden retrievers zijn één van de meeste populairste hondenrassen op de wereld. Ze zijn mooi, slim en mooi met een lange gele vacht. Sommige eigenaren weten echter niet wat er met hun honden aan de hand is, want in plaats van een lange vacht te hebben zoals anderen, hebben ze een korte vacht waardoor ze zo bijzonder zijn. Daarom ga ik het in dit artikel hebben over de kortharige Golden retriever.

Kortharige Golden retriever als raszuivere Golden retriever

De kortharige Golden retriever is geen raszuivere Golden retriever. Dit is te zien aan de oorsprong van de Golden retriever. Golden Retriever is een groot hondenras waarvan de oorsprong in Schotland ligt. Dit ras is een van de 10 meest populaire hondenrassen ter wereld met enkele bijzondere kenmerken zoals intelligentie, schoonheid, groei met een zeer lage snelheid, en goed spelen met kinderen. De normale Golden Retriever heeft een dikke en lange haarvacht. Hun haar kan golvend of steil zijn, afhankelijk van de genen. De dikkere veer blijft vooral op de borst, de dijen, de bel en de staart zitten. Een groot verschil dus met de kortharige golden retriever. 

Drie veelvoorkomende kleuren

Er zijn drie veel voorkomende kleuren die in Golden retrievers voorkomen: licht goud, goud en donker goud. Over het algemeen kunnen hun kleuren iets helderder of donkerder zijn dan de standaardkleuren, maar ze staan nog steeds vermeld in de lijst van zuivere hondenrassen. De vachtkleur veranderd als ze van pup naar volwassene gaan. Soms zie je een Golden Retriever met een zwarte vacht. Dit is dan een niet raszuivere Golden retriever. Ook de kortharige Golden retriever is geen raszuivere Golden retriever

Golden retriever kortharig

Kortharige Golden Retriever – niet erkend!

De kortharige Golden retriever is geen echte raszuivere Golden retriever. Ze mogen niet erkend worden. Als je tijdens je aanschaf van een kortharige Golden retriever pup voor een zuiver ras hebt betaald, betekent dit niet dat je het ras dat je hebt gevraagd kunt ontvangen. Er zijn verschillende particulieren die kortharige Golden retrievers aanbieden alsof ze raszuiver zijn en die dus bereid zijn om je voor geld te bedriegen. De honden die je krijgt kunnen een mix zijn van een Golden retriever en een ander ras. Meestal wordt de Golden retriever gekruist met labrador omdat ze er tot 90% hetzelfde uitzien en zo ontstaat er een kortharige Golden retriever.

Meer informatie over de kortharige variant?

Wil je meer informatie over de kortharige Golden retriever? Of meer weten over het opvoeden en verzorgen. Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden