Hondenriem Golden Retriever

Een hondenriem is een van de belangrijkste hulpmiddelen die jij en jouw Golden retriever gedurende zijn hele leven zult gebruiken. Door het aanleren en trainen van de puppy’s, tot de vele gelukkige uitjes samen tijdens de laatste jaren van je hond. Hoe kan je jouw Golden retriever anders houden waar je wilt dat hij is, en doen wat je wilt dat hij doet, vooral in de buurt van anderen?

Een hondenriem is noodzakelijk voor de controle en handhaving, zodat jouw Golden retriever leert wat wel en niet acceptabel is. Er zijn veel verschillende soorten hondenriemen. Naast het veilig houden van jouw Golden retriever zijn er meer redenen om een hondenriem te hebben. Zo helpt een hondenriem ook met het socialiseren van jouw Golden retriever.

Verschillende soorten hondenriemen voor de Golden retriever

De meest voorkomende hondenriemen voor Golden retrievers zijn de standaard platte riem, bungee en rekbare rubberen riemen, de gordel riem en intrekbare riemen. Iedereen is bekend met de standaard platte riem, met een sluiting aan het einde. Over het algemeen zijn ze 2 tot 5 meter lang, ze klikken aan de halsband van je Golden retriever en zijn verkrijgbaar in vele materialen en lengtes.

Populair is tegenwoordig het ronde, touwachtige materiaal, in plaats van het platte type. Door de verschillende diktes en sterktes werkt een goede kwaliteit standaard riem goed bij alle honden, wat zorgt voor maximale veiligheid en controle wanneer deze wordt aangepast aan de grootte van uw specifieke hond.

hondenriem golden retriever

Bungee en rekbare rubberen hondenriemen

Daarnaast worden bungee en rekbare rubberen hondenriemen vaak gebruikt voor de Golden retriever maar elke goede Trainer zal je vertellen dat de juiste correctie moet komen van degene die aan de andere kant van de hondenriem zit. Het constante heen en weer stuiteren van een rekbare hondenriem leert je Golden retriever niets en ontkracht jouw vermogen om je hond te beheersen.

Harnasgordel hondenriem

Harnasgordels zijn een lint en een harnas, allemaal gemaakt van hetzelfde touw, deze kan goed gebruikt worden als hondenriem voor de golden retriever. Over het algemeen gebruikt om een hond te leren niet te springen, want de harnasgordel zal rond het lichaam of de borstkas van de hond spannen wanneer hij trekt of omhoog springt. De fabrikant beweert dat deze actie helpt om de druk op de luchtpijp te verlichten. Minder druk op de luchtpijp is een goed idee, maar lees zeker alle informatie op de website van de fabrikant om letsel of misbruik te voorkomen. Helaas, omdat een traditioneel harnas direct druk uitoefent op de borstkas van de Golden retriever, kan het er zelfs toe leiden dat de hond harder aan de hondenriem trekt.

Intrekbare hondenriem

Dat brengt ons bij de laatste optie, de intrekbare hondenriem voor de Golden retriever. Intrekbare hondenriemen geven jouw Golden retriever de mogelijkheid om zo ver mogelijk van het kleine plastic handvat dat je vasthoudt af te dwalen. Het handvat bevat een mechanisme waarmee je de riem kunt losmaken en intrekken als dat nodig is. De intrekbare riem is zeer ineffectief in een gecontroleerde omgeving, omdat de functionaliteit niet zorgt voor een snelle, nauwkeurige reactie. Je loopt ook het risico dat jouw Golden retriever een andere hond benadert die niet al te vriendelijk is, en door de intrekbare hondenriem kan je jouw Golden retriever vaak niet controleren.

Hondenriem golden retriever kopen

Mocht je een hondenriem voor jouw Golden retriever willen kopen? Kijk hier naar het assortiment aan hondenriemen voor de Golden retriever en kies er een die jij vindt passen in je huis. Er zijn veel verschillende soorten hondenriemen te vinden.