Golden retriever spelletjes

In dit blog alles over golden retriever spelletjes. Als je overweegt een Golden Retriever aan te schaffen of je hebt er onlangs een aangeschaft, dan vraag je je waarschijnlijk af hoe je hem kunt vermaken. Om je Golden Retriever te vermaken is het belangrijk om hem veel beweging te geven om te voorkomen dat hij hyperactief wordt. Dan kan je hem vermaken door dingen te doen zoals hem trainen, apporteren of touwtrekken met hem spelen, hem speeltjes geven om mee te spelen, hem kauwspeeltjes geven, hem puzzels geven om te maken of je kunt hem naar een hondendagopvang brengen. Kortom, genoeg spelletjes doe je kan doen met jouw golden retriever. 

Golden retriever spelletje – Apporteren

Welke golden houdt er niet van een goed spelletje apporteren? Upgrade een eenvoudig apporteerspelletje tot iets meer geavanceerds door jouw hond te leren zijn speelgoed bij naam te apporteren. Leer ze om te beginnen de namen van de speeltjes die je gaat gebruiken, zodat ze elk speeltje bij de naam leren herkennen. Je kunt dit doen door de naam van het speeltje te herhalen als ze ermee spelen en ze tegelijkertijd te prijzen. Als ze eenmaal de namen van hun speelgoed kennen, geef ze dan het commando om een specifiek speelgoed te gaan zoeken. Bijvoorbeeld: “Zoek meneer Eend!” en de uitdaging is dat ze meneer Eend naar jou moeten brengen. Als ze het verkeerde speelgoed brengen, geen zorgen! Leg het terug en zeg ze opnieuw “Zoek meneer Eend”. Blijf erbij en voor je het weet, krijgen ze een geweldige mentale en fysieke training door wat voor jouw Golden retriever een spelletje is!

Bekijk hier de populairste hondenspelletjes op Bol.com.

golden retriever spelletjes

Golden retriever spelletje – Verstoppertje

Dit is een klassiek spelletje voor jouw Golden retriever die de hele familie samen kan spelen en het is perfect om buiten of binnen te spelen! Verstop je om de beurt en roep naar je hond zodat ze je kunnen vinden. Vergeet niet om ze te overladen met veel liefde als ze je gevonden hebben. Als je echt iets bijzonders wilt doen, kun je dit ook met traktaties spelen! In plaats van jouw hond mensen te laten zoeken, verstop de traktaties op leuke plaatsen in het huis en laat jouw hond zijn neus volgen om de geheime bergplaatsen te vinden! Zorg ervoor dat je onthoudt waar je de traktaties hebt verstopt, zodat je zeker weet dat ze allemaal worden gevonden tijdens het spelletje.

Golden retriever spelletje – Opruimen

Opruimen is ook een populair golden retriever spelletje. Dit is een leuke uitdaging voor jouw hond, met een leuke extra bonus voor mensen omdat het betekent dat je niet degene hoeft te zijn die hondenspeeltjes uit het hele huis opraapt. Begin met een stapel hondenspeeltjes op de vloer. Laat jouw golden retriever zien hoe hij het speelgoed moet oppakken en wegleggen waar het hoort. Kies een zin om mee te gaan zoals “opruimen!” Herhaal dit en begeleid ze om hun speelgoed op te rapen en in hun speelgoedmand te deponeren. Blijf dit oefenen tot ze het onder de knie krijgen en uiteindelijk zal je in staat zijn om “opruimen” te zeggen en ze zullen precies weten wat het betekent! Zo wordt het opruimen voor jouw Golden retriever een spelletje. 

Golden retriever spelletjes – Meer inspiratie?

Meer inspiratie voor golden retriever spelletjes? Bekijk dan eens het aanbod speelgoed / spellen voor golden retrievers op Bol.com.