Bruine golden retriever

Ongeacht hun naam ‘goudkleurig’, zijn er Golden retrievers van verschillende tinten, in dit artikel lees je meer over de donkerbruine vacht. Elke tint van de vacht van een Golden retriever is erkend. Dus ook de donkerbruine tint. Ze zijn rasecht en hebben dezelfde eigenschappen als elke andere golden retriever. In Nederland is het mogelijk om een bruine Golden retriever bij een paar fokkers te kopen.

Donkerbruine Golden retrievers – oorsprong en geschiedenis

De donkere vacht van de bruine golden retrievers ontstond in de 19e eeuw, toen de Schotse jagers een nieuw type jachthond wensten. De jachthonden in die tijd zouden ofwel de neergeschoten vogel beschadigen bij het terugbrengen naar de jagers, ofwel zouden ze vaak eindigen met het opeten van de vogel. We zijn niet helemaal zeker hoe deze werkhond met deze specifieke set van eigenschappen werd gefokt.

Er zijn verschillende standpunten. Volgens sommige mensen is het een gevolg van het kruisen van een Tweed Water Spaniel met een Ierse Setter. Terwijl anderen beweren dat een nakomeling van een Tweed Water Spaniel en Hunting Retriever werd gedekt met een Ierse Setter. Andere bronnen geloven dat de donkerbruine vachtkleur het resultaat is van een genetische achtergrond. De donker bruine Golden retriever werd al snel een gewilde jachthond want hij was gehoorzaam, snel, verdroeg koude temperaturen en hield van het water.

Het uiterlijk van de bruine Golden retriever

De bruine Golden retriever is een echte jacht ras en is sterk en stevig gebouwd. Hun vachttinten zijn er in verschillende variaties, van donkerbruin tot donkerrood en zelfs zwart. Ze hebben lange en dikke bontjassen die naar het einde van het lichaam toe smaller worden. Ze kunnen gemakkelijk warm blijven, zelfs in extreme winters door hun dubbellaagse vacht. Hun boven vacht helpt hen ook om water af te weren. Normaalgesproken weegt een mannetje van een bruine retriever ongeveer 30 tot 40 kilo en het vrouwtje weegt tussen de 25 en 35 kilo.

golden retriever bruin

De aard van de bruin gekleurde Golden retriever

Net als een typische Golden retriever zijn bruine Golden retrievers ook levendig, scherp, trouw en betrouwbaar. Ze hebben een uiterst kalm en betrouwbaar temperament. Ondanks elke situatie kun je verwachten dat ze te allen tijde betrouwbaar en voorspelbaar zijn. Je kunt hun emoties gemakkelijk lezen via hun gezicht en lichaamstaal. Ze blijven graag omringd door mensen en zijn uiterst voorzichtig en vriendelijk voor kleine kinderen. Je zou ze met iedereen bevriend vinden, of het nu vreemden zijn of andere pups uit de buurt. Ze houden ervan als ze in de schijnwerpers staan, want ze zijn behoorlijk amusant. Maar het kan soms een beetje overweldigend zijn. Hun aandachtstrekkende eigenschap zorgt ervoor dat ze zich de hele tijd behoeftig gedragen. Als je je bruine Golden retrievers negeert, kan het ze in een slecht humeur brengen.

Hoe kun je je bruine Golden retriever pup trainen?

Je zult niet veel moeite hebben om een bruine Golden retriever pup te trainen. In vergelijking met andere tinten van golden retrievers zijn de bruine Golden retrievers vrij eenvoudig te trainen. Ze zijn zeer gehoorzaam omdat ze tot een jachthond behoren. Het maakt ze gelukkig als hun trainer tevreden is. Het belangrijkste is dat je als pup aan hun training begint. Plan een dagelijkse routine voor hen en gebruik alleen positieve methoden. De kleine pups bijten en knabbelen waarschijnlijk. Het is dus een goed idee als je een speeltje of iets dergelijks hebt waar hij op kan bijten. Zorg ervoor dat je je bruine Golden retriever altijd beloont met verbale lof en zijn favoriete lekkernijen. Vraag eventueel de fokker waar je je bruine Golden retriever koopt om tips voor de opvoeding. Zo weet je zeker dat je je bruine Golden retriever de juiste opvoeding en training geeft.

Meer weten over de bruine golden retriever?

Wil je meer informatie over de bruine Golden retriever? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden