Golden retriever cocker

De Golden retriever Cocker retriever is een mix ras, namelijk een kruising tussen de hondenrassen Golden retriever en Cocker Spaniel. Lief, speels en intelligent, deze pups hebben een aantal van de beste eigenschappen van hun beide ouders geërfd. De vacht van de Golden retriever Cocker Retriever heeft meestal de kleuren zwart of lichtbruin. De opvoeding van de Golden retriever Cocker retriever is gelijk aan die van de gewone retriever, behalve dat hij meer beweging nodig heeft en minder lang alleen kan blijven. De Golden retriever Cocker retrievers gaan ook onder de namen Cogol en Dakota sport retriever. Het is lastig om deze kruising in Nederland te vinden, vooral als pup. Het is niet verboden om een Golden retriever Cocker retriever te kopen. Lastig is het wel. De meeste Golden retriever Cocker retrievers kan je alleen kopen bij broodfokkers of bij mensen die de pups of volwassen honden gered hebben.

Golden retriever cocker – algemene informatie 

De Golden retriever Cocker Retriever is een super aanhankelijke en speelse hond. Dit is een gemengd ras dat zorgt voor een eersteklas familiehond want de Golden retriever Cocker retriever willen betrokken zijn bij alle dagelijkse activiteiten die je uitvoert. Of dat nu lekker knuffelen en loungen op de bank is, of wandelen en boodschappen doen. De Golden retriever Cocker  is ontzettend energiek en houdt helemaal niet van stil zitten. Golden retriever Cockers hebben meestal geen problemen met de omgang met kinderen. Dit is een zachtaardig en speels gemengd ras dat graag speelmaatjes wordt met je kinderen. Het is geen hond die er goed aan doet om lange tijd alleen te blijven. Ze willen je altijd vergezellen tijdens lange wandelingen. Onthoud ook dat de Golden retriever Cocker een hele slimme hond is, ze vinden spelletjes waarbij ze na moeten denken ontzettend leuk.

golden retriever cocker

De geschiedenis van de Golden retriever Cocker retriever

Als een nieuwer hondenras voor ontwerpers is er niet veel informatie beschikbaar over de exacte oorsprong van de Golden retriever Cocker. De Golden retriever Cocker bestaat waarschijnlijk pas twee decennia. Graven in de achtergrond van hun ouderrassen kan veel vertellen over waar de hond vandaan komt. De Golden retriever is ontwikkeld in Schotland en staat altijd bekend om zijn hoge intelligentie en vermogen om taken op het gebied van behendigheid en gehoorzaamheid op zich te nemen. Als het gaat om de Cocker Spaniel, komt dit ras uit Spanje, waar ze begonnen als jachthond met een speciale expertise in het opsporen en verrassen van gevogelte. Wanneer de mix waar de Golden retriever Cocker uitgekomen naar Nederland is gekomen, is onduidelijk.

De cocker in Nederland

De Golden retriever Cocker retriever is in Nederland bekend geworden als een designerhondenras, maar veel van hen komen helaas verkeerde terecht. Overweeg dus om contact op te nemen met je lokale reddingsgroepen en het asiel als je overweegt een Golden retriever Cocker retriever te kopen. Om deze reden is het soms makkelijker om een volwassen Golden retriever Cocker  te vinden dan een pup.

De persoonlijkheid van de Golden retriever Cocker retriever

De Golden retriever Cocker retriever is een mix hond die zowel zeer actief als super aanhankelijk is. Let hiermee op tijdens de opvoeding. Het is mogelijk om een Golden retriever Cocker pup minder aanhankelijk te maken maar je moet niet te ver gaan. Het is een aanhankelijke hond, dat zit in zijn persoonlijkheid. De hond moet dus niet te veel alleen gelaten worden, vooral niet tijdens de opvoeding. Zo voorkom je probleemgedrag. Het is een totale gezinshond en zal ook heel graag met dagelijkse taken en activiteiten van de baasjes mee willen doen. Betrek je Golden retriever Cocker dan ook bij de dagelijkse activiteiten. Wanneer je tijdens de opvoeding aangeeft waar hij wel en waar hij niet aan mee mag helpen, scheelt dit weer wanneer de Golden retriever Cocker volwassen is.

Laat de Cocker niet te lang alleen

De Golden retriever Cocker  is geen hond die er goed aan doet om lange tijd alleen te blijven. Ze zullen je altijd willen vergezellen tijdens lange wandelingen. Dus als je een wandelfamilie bent of veel tijd buitenshuis doorbrengt, overweeg dan zeker de Golden retriever Cocker te kopen. Sterker nog, aan het einde van een lange dag van gezonde buitenactiviteiten, zal de hond het heerlijk vinden om samen te knuffelen terwijl je ontspant en herstelt op de bank. Golden retriever Cocker doen het meestal goed bij kinderen. Onthoud dat de Golden retriever Cocker een slimme hond is, dus zorg ervoor dat zijn hersenen wat te doen hebben tijdens het spelen.

Meer informatie?

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in de Golden retriever? Neem dan een kijkje in het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden