Golden retriever marktplaats

Je kan een golden retriever kopen vanaf marktplaats. Een hond als nieuw lid aan het gezin toevoegen is een spannende tijd. Hoewel we adoptie altijd aanmoedigen als eerste keuze, begrijpen we dat sommige mensen op zoek zijn naar een specifiek ras of de hond vanaf de puppy tijd willen hebben. Er zijn veel valkuilen bij de aanschaf van een golden retriever puppy via marktplaats die vermeden kunnen worden. 

Illegale golden retriever puppyhandelaren op marktplaats

Allereerst moet je goed opletten wanneer je een golden retriever via marktplaats koopt. De illegale puppyhandel gaat gepaard met dierenmishandeling, misleiding en het risico op ziektes. Duizenden puppy’s worden onder onhygiënische omstandigheden gefokt in verborgen fokcentra in heel Europa. Daarnaast worden ze veel te vroeg bij de moeder weggehaald en illegaal over de grens vervoerd zonder de nodige vaccinaties. Online rubrieksadvertentie sites zoals marktplaats zijn de belangrijkste manier geworden om puppy’s te kopen en te verkopen. De meeste advertentiesites staan echter toe dat iedereen die ze gebruikt volledig anoniem blijft. Dit betekent dat als je een puppy koopt en je komt er na aankoop achter dat ze ziek zijn, je de verkoper misschien nooit meer kunt bereiken. Hij kan zijn telefoonnummer hebben veranderd, zijn website-account hebben verwijderd of een nieuwe onder een andere naam hebben aangemaakt. Let hier goed op wanneer je een golden retriever van marktplaats gaat kopen.

golden retriever marktplaats

Nadelen golden retriever op marktplaats

Op marktplaats weet je niet gauw of je te maken hebt met een verantwoordelijke golden retriever fokker. Veel nieuwe hondeneigenaren eindigen met een puppy dat te jong, slecht gefokt en ziek is. Sommige puppy’s sterven helaas zelfs kort nadat ze in hun nieuwe huis zijn aangekomen – waardoor de nieuwe eigenaren getraumatiseerd achterblijven en hoge dierenarts rekeningen moeten betalen. Het is erg moeilijk om een slechte verkoper of fokker te herkennen. Velen van hen doen zich voor als verantwoordelijke fokkers, of beweren dat hun puppy’s ‘zelf gefokt’ zijn of ‘herplaatst’ moeten worden. Maar het is zeker mogelijk om een goede golden retriever op marktplaats te vinden.

Onderzoek op marktplaats

Doe onderzoek naar gerenommeerde golden retriever fokkers op marktplaats: Doe veel onderzoek naar mogelijke fokkers in jouw omgeving. Als je een hond hebt gevonden op marktplaats waar je geïnteresseerd in bent, zorg er dan voor dat de verkoper niet meer dan één ras aanbiedt – controleer de andere advertenties van de verkoper, of google het telefoonnummer. Bewaar een kopie van de originele golden retriever marktplaats advertentie, offline opgeslagen of afgedrukt.

Lees ook het blog over, Golden Retriever Pups gratis af te halen

Bekijk de marktplaats golden retriever pup en stel vragen

Voordat je de marktplaats golden retriever gaat bekijken, bel je met de verkoper. Stel veel vragen over de ouders en broers en zussen van de puppy, de fokgeschiedenis van de fokker en de veterinaire controles die de puppy moet hebben. Een verantwoordelijke verkoper zou ook veel vragen moeten stellen aan de koper: hij zal er zeker van willen zijn dat je een goede eigenaar zult zijn en dat je bij de puppy past. De eerste kennismaking met de puppy zou bij de fokker thuis moeten plaatsvinden. Daar kan je zien waar de puppy is opgegroeid, de moeder ontmoeten, en zien hoe de omgeving is. Let op: illegale puppyhandelaren hebben allerlei smoesjes om je op openbare plaatsen te ontmoeten, zoals parkeerplaatsen of buiten huizen. Ze kunnen je vragen om bij een huis af te spreken en dan naar een andere locatie in de buurt te rijden maar dit is zeker niet de bedoeling bij het kopen van een golden retriever via marktplaats.

Meer handige informatie

Wil je meer weten over de Golden retriever en waar je op moet letten tijdens het kopen van een Golden Retriever via marktplaats? Voor meer informatie over de Golden retriever, raden we aan te kijken in het Golden Retriever Handboek.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden