Golden retriever x husky

De Golden retriever Husky-mix is ​​geen rashond, maar een vrij nieuw en zeldzaam type designerhybride. Een kruising tussen een Siberische Husky en een Golden retriever, een slimme en vriendelijke mix erfde enkele van de beste eigenschappen van zijn opvoedingsrassen. Ze zijn aanhankelijk en extravert, ze kunnen met iedereen overweg en zijn buitengewoon zachtaardig met kinderen. Deze Golden retriever en husky mix is ​​zeer energiek en actief, heeft veel ruimte nodig en is geen goede optie als je geen achtertuin hebt, let hierop als je een Golden retriever husky mix wilt kopen en opvoeden.

Husky – Golden retriever mix

De Goberian, ook bekend als Golden retriever Husky-mix, is een kruising tussen een raszuivere Siberische Husky en een raszuivere Golden retriever. Hoewel dit ras vrij zeldzaam, wordt deze recent ontwikkelde designerhond steeds populairder vanwege zijn schattige uiterlijk en vriendelijke karakter. Omdat zowel de Golden retriever als de Husky erg slim zijn is het belangrijk om tijdens de opvoeding van dit ras veel denk spelletjes en stimulatie te gebruiken. Om te begrijpen waar de Golden retriever Husky mix vandaan komt, moeten we eerst kijken naar de voorouders, de Golden retriever en de Husky.

Oorspronkelijk gefokt voor de jacht

Het meest bekend om hun gouden vacht en aanhankelijke karakter, werden Golden retrievers gefokt om geschoten watervogels op te halen tijdens jacht- en schietpartijen. Tegenwoordig zijn Golden retrievers een van de meest populaire hondenrassen dankzij hun vriendelijke, intelligente en vriendelijke karakter. De Siberian Husky is gefokt om sleeën te trekken en in packs te werken, is een werkhond en is gefokt om extreme weersomstandigheden te doorstaan. Extravert en slim, Huskies zijn koppige en ondeugende honden, met de neiging om weg te dwalen. Wanneer je de twee hondenrassen combineert, krijg je een Golden retriever Husky mix, ook wel een Goberian genoemd, een zeer energieke, vriendelijke en intelligente hond die je scherp houdt!

Husky Golden retriever Mix Uiterlijk

Als kruising zijn geen twee Golden retriever husky mix hetzelfde en het uiterlijk van de hond hangt af van de genen die hij van zijn ouders erft. Je kan verwachten dat je mix atletisch gebouwd is met gespierde benen en een rechte rug. Wat betreft kenmerken van de Golden retriever Husky mix, het hoofd is meestal afgerond met een smalle snuit, de oren zijn in de meeste gevallen slap maar kunnen ook recht zijn en de ogen kunnen blauw, bruin of een van elke kleur doordringen.

golden retriever x husky

Grootte, gewicht en hoogte

In termen van grootte kan een volwassen Golden retriever Husky-mix een middelgrote of een grote hond zijn. Ze meten meestal 30 tot 40 centimer hoog en wegen 25 tot 45 kilo. Het is normaal dat vrouwelijke honden kleiner zijn, maar met kruisingen zoals de Golden retriever Husky mix weet je het nooit zeker.

Vacht & kleur

Golden retriever Huskies hebben een dikke dubbele vacht die veel isolatie biedt en het voor hen moeilijk maakt om warmere klimaten te verdragen. Daarom is deze mix niet de beste keuze als je in een warmer klimaat leeft, omdat het gemakkelijk oververhit kan raken. Afhankelijk van welke ouder je hond meer genen heeft overgenomen, kan de vacht van de Golden retriever husky mix recht of golvend zijn en is de vacht meestal een mix van twee of meer kleuren.

Meer weten over de Golden retriever x husky

Wil je meer informatie over de Golden retriever x husky? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden