Luik Golden Retriever

Wat is het beste hondenluik voor jouw golden retriever? Menig huisdiereigenaar heeft over deze vraag nagedacht bij het afwegen van de voor- en nadelen van het installeren van een deur / luik. Het voordeel is duidelijk: hondenluiken bevrijden ons van het gedoe om de deur te moeten openen telkens als de hond zin heeft om naar buiten te gaan (op voorwaarde dat je een omheinde tuin hebt, natuurlijk). Maar de keerzijde is ook vrij duidelijk: Je hebt nu een groot gat in je deur (of muur), waar guur weer of willekeurige beestjes kunnen binnendringen. Zo zijn er nog enkele voor en nadelen van een luik voor jouw golden retriever.

luik golden retriever

Veiligheid luik golden retriever

“De meest voorkomende bezwaren tegen huisdierdeuren gaan over veiligheid ‘mensen willen niet dat andere dieren, mensen of extreem weer binnenkomen,” zegt Jason Hart van PetSafe, een fabrikant van huisdierluiken voor Golden Retrievers. “Ze willen ook hun huis niet beschadigen door op een groot gat in de muur of de deur te kloppen.” Daarentegen zijn er natuurlijk diverse voordelen aan een luik voor jouw golden retriever. De afweging zal je zelf moeten maken.

Meer info over het golden retriever hondenluik?

Heb je een hondenluik voor je Golden retriever nodig? Bekijk dan eens de pagina met Golden Retriever hondenluiken op Bol.com door hier te klikken. Na het klikken op de link word je automatisch doorverwezen naar de Bol.com pagina.