Natvoer Golden Retriever

Als het gaat om natvoer, zal je Golden retriever vaak zijn grootste pleitbezorger zijn. Veel honden geven de voorkeur aan natvoer omdat dit over het algemeen smaakvoller is en meer lijkt op vlees per product. Natvoer voor Golden retrievers bevat een aanzienlijk hoger vochtgehalte dan droogvoer, wat belangrijk kan zijn voor honden met aandoeningen aan de urinewegen, of honden die de neiging hebben om niet genoeg water te drinken. Dit toegevoegde vocht helpt de buik van je Golden retriever te vullen, waardoor je hond zich tijdelijk verzadigd voelt zonder daadwerkelijk meer calorieën te verbruiken.

Natvoer golden retriever om af te vallen

Op deze manier is natvoer een geweldige manier om je Golden retriever te laten afslanken zonder dat ze dit door hebben en zonder dat ze al te veel honger ervaren tijdens het dieet. Natte voeding heeft vaak een hoger eiwitgehalte dan droge voeding, dit is goed voor Golden retrievers. Actieve en jongere Golden retrievers kunnen deze verhoging van het eiwitgehalte in het natvoer nodig hebben om ze energiek en actief te houden en om te helpen bij de opbouw van spieren.

natvoer golden retriever

Nadelen van natvoer voor je Golden retriever

Natvoer van je Golden retriever moet over het algemeen na opening gekoeld worden, en zelfs dan is de houdbaarheid beperkt tot een paar dagen. Het is mogelijk dat je uiteindelijk wat natvoer weggooit, wat een verspilling is. Natvoer maakt de tanden van je Golden retriever niet schoon en masseert het tandvlees niet tijdens het eten, wat kan leiden tot meer plakvorming en mogelijk tandbederf. Eigenaren die hun hond uitsluitend natvoer geven, moeten wellicht waakzamer zijn met het poetsen en het onderhoud van de tanden.

Hoger vetgehalte

Het hogere vocht-, eiwit- en vetgehalte in natvoer kan soms leiden tot verstoorde buiken, vooral bij de overgang van brokken. Sommige voorstanders van huisdieren stellen dat een te eiwitrijke voeding voor honden de nieren en de lever kan overbelasten, en ze geven de voorkeur aan een meer gebalanceerde voeding. Andere voedingsdeskundigen stellen echter dat de voeding van honden voornamelijk uit eiwitten moet bestaan. Dus een balans tussen droog en natvoer is misschien de beste oplossing voor jouw Golden retriever.

Zowel droog als natvoer voor je Golden retriever

Aangezien zowel natvoer als droogvoer voordelen hebben, vinden veel baasjes van Golden retrievers dat het mengen van natte en droge voedingstijd het beste van beide werelden oplevert. Tenzij je hond zeer specifieke voedingsbehoeften heeft, kunt je deze optie overwegen. Het combineren van nat en droogvoer voor je Golden retriever geeft de smaakvoordelen van natvoer, terwijl je een deel van het financiële en logistieke gemak van droogvoer kunt behouden.

Meer info?

Heb je natvoer voor je Golden retriever nodig? Bekijk dan eens de pagina met natvoer op Bol.com door hier te klikken. Na het klikken op de link word je automatisch doorverwezen naar de Bol.com pagina met natvoer.