Golden retriever kruising

In dit blog alles over de verschillende soorten kruisingen die voorkomen bij de Golden Retriever. Fokkers houden ervan om de Golden retriever, de populaire familiehond, te combineren met andere geweldige rassen om hun perfecte metgezel te creëren. Laten we dus eens kijken naar een aantal van de verschillende Golden Retriever-mixrassen die er zijn! Als je een fan bent van de Golden Retriever, vraag je je misschien af ​​waarom iemand dit lieve ras zou willen veranderen en een Golden Retriever kruising zou willen krijgen. Een hond van gemengd ras kan de eigenschappen van elk van beide ouders erven. Sommige onderzoeken suggereren dat rashonden meer kans hebben op bepaalde gezondheidsproblemen dan honden van gemengd ras. Het is belangrijk om te onthouden dat gemengde rassen alle kenmerken van beide ouder rassen kunnen erven. Dus wees niet teleurgesteld als je niet precies de Golden retriever kruising krijgt waar je op gehoopt had.

De Poedel Golden Retriever kruising 

De Golden Retriever Poedel kruising staat bekend als een Goldendoodle. Dit is een erg populair gemengd ras. Ze zijn een middelgroot tot groot ras als ze volgroeid zijn – afhankelijk van de grootte van hun ouders. Een belangrijke reden waarom mensen van Poedel kruisen houden, is hun gekrulde poedelbont. Gemengd met de kleur van de Golden Retriever, kan de kruising een mooie vacht hebben. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je niet kunt garanderen welke vacht je Golden retriever Poedel mix zal hebben.

Energieke honden

Zowel Poedels als Golden Retrievers zijn energieke honden die dol zijn op actieve speeltijd met jou. Golden retriever Poedel kruisingen hebben veel beweging nodig. Beide ouderrassen zijn ook erg intelligent en enthousiast om te behagen. Dit zou het trainen van je Golden retriever Poedel mix een beetje gemakkelijker moeten maken. Begin zo vroeg mogelijk met training en socialisatie om een ​​gelukkige, goed opgevoede Golden retriever Poedel mix te verzekeren.

golden retriever kruising

Berner Sennenhond Golden Retriever kruising

De Berner Sennen Golden Retriever kruising is ​​een groot ras. Beide ouderrassen hebben een dubbele vacht, hoewel de vachtlengte en kleur kunnen variëren. Deze Berner Sennen Golden retriever mix zal waarschijnlijk veel verliezen en heeft wekelijkse verzorging nodig. Berner Sennen Golden retrievers hebben veel beweging nodig en gaan graag met je mee op wandelingen of buitenactiviteiten. De kruising van de Berner Sennen en de Golden retriever  zorgt ervoor dat na een vermoeiende dag je hond graag thuis met je wil ontspannen.

Cocker Spaniel Golden Retriever kruising

Deze kleine tot middelgrote kruising is ​​een Golden Cocker Spaniel Retriever. Deze mix moet mogelijk meerdere keren per week worden verzorgd als het de Cocker-vacht erft. Het zal ook af en toe moeten worden gebaad. De Golden Cocker Spaniek Retriever heeft regelmatig beweging nodig. Ze zullen dol zijn op het spelen van actieve spellen zoals apporteren of lange wandelingen maken. Deze kruising is intelligent en wil zijn familie echt plezieren. Deze mix reageert goed op training, maar moet toch zo vroeg mogelijk worden getraind en gesocialiseerd voor het beste resultaat. Sommige gezondheidsproblemen van de Golden Cocker Spaniel retriever om op te letten zijn heup- en elleboogdysplasie, tumoren en oogproblemen.

Husky Golden Retriever kruising

De Golden Retriever Husky kruising is ​​een Goberian! Dit is een middelgrote mix. Zowel Huskies als Golden Retrievers hebben een ondervacht, dus je weet wat je kunt verwachten met deze mix! Wekelijks poetsen en af ​​en toe baden is alles wat nodig is om de Golden Retriever Husky-mix er op zijn best uit te laten zien. Dit ras is geweldig voor gezinnen die erg actief zijn. De Golden Retriever Husky kruising heeft regelmatige, dagelijkse lichaamsbeweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. Dit is een ander ras dat het best aan de lijn of in een afgesloten ruimte wordt gehouden als je buiten speelt.

kruisingen golden retriever

Labrador Golden Retriever kruising

Deze populaire Labrador Golden Retriever kruising is ​​de Goldador. Labradors zijn net zo geliefd als Golden Retrievers en beide rassen zijn qua lengte en gewicht vergelijkbaar als ze volgroeid zijn. Daarom kan je van je Labrador Golden Retriever-mix verwachten dat hij als volwassene tussen de 21 en 25 centimeter lang is. Labrador Golden Retriever kruisingen wegen meestal tussen de 25 en 40 kilo. Vrouwtjes zijn meestal kleiner dan mannen. De Labrador Golden Retriever-mix heeft een dubbele vacht die wekelijks moet worden geborsteld en af ​​en toe moet worden gewassen. Het zal waarschijnlijk ook behoorlijk wat verliezen, maar verzorging kan dit helpen behouden.

Golden Retriever kruising van de Duitse herder

De Golden Retriever en Duitse herder kruising is een gouden herder. De Duitse herder is eigenlijk het op één na populairste ras, dus deze mix heeft een populaire oorsprong. Dit is waarschijnlijk een groot ras. De jas van de Golden Shepherd zis afhankelijk van wat het erft. De Duitse herder heeft een middellange, dikke, dubbele vacht. Golden Shepherds heeft wekelijks poetsen en af ​​en toe een bad nodig. Hoewel het afstoten ook afhangt van de individuele hond. Dit is een energetische mix die dagelijks moet worden geoefend om ongewenst gedrag te voorkomen. Dus de Golden Retriever en Duitse herder kruising is ook een geweldige kandidaat voor hondensporten zoals behendigheid, hoeden en volgen!

Populair als hulphond

Beide ouderrassen worden regelmatig gebruikt als hulphond, wat laat zien hoe intelligent de Golden Retriever en Duitse herder mix kan zijn. Echter, training en socialisatie moeten zo vroeg mogelijk worden gestart voor een zelfverzekerde, goed opgevoede volwassene! Gezondheidstoestanden waar je met de Golden Retriever en Duitse herder kruising op moet letten, zijn onder meer opgeblazen gevoel, elleboog- en heupdysplasie, artrose en degeneratieve myelopathie.

Meer info over golden retriever kruisingen?

Wil je meer informatie over de Golden retriever, over kruisingen, het verzorgen of opvoeden? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden