Golden Retriever club

In Nederland en België heb je verschillende Golden retriever clubs. De Golden retrievers clubs zijn de bewakers van het ras. De leden bepalen de rasstandaard, de ethische code en de prestatienormen. Geen enkel ander lid van de organisatie geeft meer om de Golden Retriever, of doet meer moeite om het ras in Nederland en België te beschermen en te verbeteren. Sommige Golden retriever clubs zijn zo toegewijd dat ze voorlichtingen geven om eigenaren van huisdieren te helpen. Ze helpen bij het verkrijgen en verzorgen van gezonde Golden retrievers van Nederlands erkende en gerenommeerde fokkers.

Herplaatsing van Golden retrievers via een club

Wanneer je een hond wilt aanschaffen raad ik je aan om eens te kijken bij verschillende Golden retriever clubs Nederland of België. Deze clubs kunnen je namelijk helpen bij het vinden van de meest geschikte hond voor jou. Daarnaast hebben sommige Golden retriever clubs zelf pups of herplaatste honden die een baasje zoeken. Bij een Golden retriever club kan je er vanuit gaan dat de Golden retrievers goed verzorgd is en dat de papieren van de stamboom en medische achtergrond in orde zijn, vraag hier wel even om als je een hond wilt kopen. Ook wanneer je er een wilt herplaatsen, is dit vaak mogelijk bij een Golden retriever club.

golden retriever club

De voordelen van een Golden retriever club

Educatie is een belangrijk voordeel voor de leden van Golden retriever clubs. Leden van clubs kunnen bijvoorbeeld tijdschriften of kranten ontvangen met nieuws en informatie over de Golden retriever erin. Daarnaast kunnen ze bijvoorbeeld bijeenkomsten bijwonen met allerlei verschillende baasjes van Golden retrievers en zo een community opbouwen of nieuwe vrienden maken. Ook wordt er soms als een Golden retriever baasje een probleem heeft met bijvoorbeeld het betalen van een operatie voor de hond een fundraise gehouden door de leden van de club.

Steun van de club

Het grootste voordeel waarvoor veel mensen lid zijn van Golden retriever clubs in Nederland en in België is dat wanneer er iets met hun hond aan de hand is, dat ze dan steun krijgen. Zo kan er zoals hierboven vermeldt staat een fundraise gehouden worden als geld een probleem is, kunnen ze ervaringen delen met elkaar of kunnen leden informatie krijgen van hoe ze met hun Golden retriever om moeten gaan. Hierdoor worden er steeds meer Golden retriever baasjes in zowel Nederland als België lid van een club speciaal voor de Golden retriever.

Welke Golden retriever clubs zijn er in Nederland en België?

In Nederland zijn er twee bekende en erkende clubs speciaal voor de Golden retriever. Namelijk de Golden retriever club Nederland, en de Golden retriever vereniging. In België is er 1 erkende Golden retriever club die zowel Frans als Nederlandstalig is, namelijk de GRBC, dit staat voor de Golden retriever Belgium club.

Meer info?

Mocht je meer informatie willen over de Golden retriever, bekijk dan eens het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden