Golden retriever nestje

Voordat je een golden retriever uit een nestje koopt, moet je wat achtergrondonderzoek doen om er zeker van te zijn dat je jouw nieuwe huisdier krijgt van een gerenommeerde fokker die goed voor zijn pups zorgt. Als je op het web zoekt, zoek dan naar fokkers die veel foto’s en video’s hebben over elke hond. Kijk altijd naar een gedegen papierwerk dat alle uitgevoerde gezondheidscontroles laat zien (ondertekend door een dierenarts) en registratie bij gerenommeerde organisaties. In Nederland en België is het verplicht om in 2021 gezondheidscontroles te laten doen bij pups uit het golden retriever nestje dus hier kan je altijd naar vragen. Dit moeten ze ook laten zien.

golden retriever nest

Bezoek het golden retriever nestje

Kijk voor fokkers die je verwelkomen om hun Golden retriever nestjes te bezoeken, zodat je kunt ontmoeten en spelen met hun pups. Over het algemeen moeten ze ten minste een van hun ouders beschikbaar hebben om ook te zien. Zoek bij voorkeur naar fokkers die kleine families zijn en die ook dagelijks spelen en socialiseren met de pups uit het nestje zodat ze gelukkig opgroeien. Een goede fokker geeft echt om de golden retriever pups uit het nestje en willen ook dat ze goed terecht komen dus zullen ze je willen helpen met alle vragen die je over de golden retriever en hun nestjes hebt.

Niet raszuiver of gezondheidsproblemen

Het kan natuurlijk voorkomen dat niet elke pup uit het golden retriever nestje even gezond is en soms heeft een pup schoonheid foutjes waardoor deze niet helemaal raszuiver is. Dit is niet erg en hier kan niemand wat aan doen. Zorg er wel voor dat je hiervan op de hoogte bent en vraag ernaar wanneer je pups uit het nestje dat je voor ogen had gaat bezoeken. Zoek naar verzekeringen en gezondheidsgaranties. Een goede fokker zal verantwoordelijkheid nemen voor iets als een genetisch probleem. In plaats van de golden retriever kosten en aansprakelijkheid op je af te wentelen bij een ongezonde pup uit het nestje.

Welke pup kies je uit het golden retriever nestje?

Je hebt een golden retriever nestje in België of Nederland gevonden en de pups worden  in 2023 0f 2024 verwacht, hoe kies je dan de juiste pup uit het nestje? Kies de pup die bij jou past. De ene pup hoeft niet beter te zijn dan de andere, maar hij kan wel beter bij jouw situatie passen. In een gezin met jonge kinderen bijvoorbeeld, past een rustige vriend vaak beter. Wil je daarentegen ver komen in bijvoorbeeld behendigheidswedstrijden, dan is een energieke eenbenige hond misschien meer geschikt voor jou. Overleg goed met de fokker en ga op jouw eigen gevoel af. Dan moet je wel eerst de juiste pup uit het Golden retriever nestje vinden. 

Meer handige info

Je hebt een golden retriever uit een nestje gekozen, gefeliciteerd! Wil je meer informatie voor de perfecte voorbereiding van de komst van jouw nieuwe Golden retriever? Wil je weten waar je beter op kan letten tijdens de aanschaf ervan? Dit soort info kan je vinden in het Golden Retriever Handboek.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden