Omheining Golden Retriever

Iedereen die een grote hond heeft met veel energie weet hoe moeilijk het kan zijn om je Golden retriever in bedwang te houden, hierom is een omheining misschien een goede oplossing. Veel rassen van grote honden willen immers in contact komen met hun wilde kant en achtervolgen de vogels uit de buurt of blaffen naar auto’s. Als je een grote, sterke, energieke Golden retriever hebt, moet je goed nadenken over het type hek dat je nodig hebt voordat je het aan je tuin toevoegt. De truc is om een hek te vinden dat voldoet aan jouw budget en esthetische wensen, terwijl de omheining wel je Golden retriever in de tuin houdt.

Een hoge omheining voor een grote Golden retriever

Een vier voet hoge omheining zal een Golden retriever waarschijnlijk niet afschrikken, dus je moet op zoek gaan naar een hek met een hoogte van vijf of zelfs zes voet. Voor de meeste rassen zou een hoogte van zes voet voldoende moeten zijn. Sommige eigenaren beginnen uitbreidingen toe te voegen om hun hekken steeds hoger te maken. Echter, als je dit doet, zal je Golden retriever leren hoe hij elke keer een beetje hoger kan springen!

In dit geval kan je het beste je oude omheining afbreken en een nieuw hek installeren in plaats van toevoegingen te bouwen. Hoogte is niet de enige factor, een grote golden retriever is ook een sterke hond. Zorg ervoor dat je omheining stevig in de grond staat zodat hij niet omvalt als je Golden retriever ertegenaan springt.

golden retriever omheining

Kies een onbeklimbare omheining voor je Golden retriever

Het maakt niet uit hoe hoog je omheining is, een slimme Golden retriever zal nog steeds proberen er overheen te komen op een of andere manier. Zelfs als hij niet echt kan springen, kan hij misschien wel klimmen. Bij het kiezen van een hek is het cruciaal om ervoor te zorgen dat het ontwerp van het hek zelf volledig klimbestendig is. Kettingschuttingen zijn een slecht idee voor klimmers, hiermee komen ze er snel overheen. Een massief paneelhek daarentegen heeft een plat oppervlak zodat je Golden retriever moeilijker over de omheining kan klimmen.

Aan de slag

Uiteindelijk moet je beslissen over de methode die geschikt is voor de omheining voor jouw Golden retriever. Hierbij een link naar de bestverkochte omheiningen voor golden retrievers op bol.com