Golden Retriever wit

Van puppy’s tot volwassenen, witte Golden retrievers zijn fantastische honden. Als je er interesse in hebt en meer over wilt weten, zoek dan niet verder. In dit artikel behandel ik de witte Golden retriever. Ben je geïnteresseerd in een witte Golden retriever? Deze honden zijn grappig, geduldig en uiterst loyaal aan hun mensen. We raden witte Golden retrievers ten zeerste aan voor gezinnen. De witte Golden retrievers willen veel aandacht en genieten van groepen mensen. Witte Golden retrievers zijn ook gemakkelijk te trainen en zijn perfect voor jonge kinderen.

Witte golden retrievers – algemene informatie

Bovendien zullen witte Golden retrievers van welke aard dan ook ook rond het huis rondhangen. Zolang ze genoeg beweging krijgen, kruipt een witte Golden retriever graag bij je op de bank. De witte Golden retriever zal een geweldige metgezel zijn voor filmavonden met het gezin, en vraagt ​​alleen om geaaid te worden tijdens de film. Een witte Golden retriever is misschien niet de beste keuze voor jou als je alleen woont of niet vaak wandelt of buiten wilt zijn. Het zijn ook niet de beste waakhonden. Hoewel de witte Golden retrievers loyaal zijn aan hun eigenaren, raken ze snel bevriend met vreemden. En dit is niet zo handig voor wanneer er een inbreker in huis komt.

golden retriever wit

Hoe is de witte Golden retriever ontstaan?

De witte Golden retriever is gewoon een Golden retriever met een lichtgekleurde vacht. In tegenstelling tot hun meer geelgekleurde neven, zijn deze honden bijna wit. Het verschil tussen de twee kleuren honden kwam in de loop van de tijd naar voren. Golden retrievers zijn oorspronkelijk gemaakt door Schotse fokkers in de 19e eeuw. De hond is in de loop van meer dan 50 jaar ontwikkeld. Verschillende soorten rassen werden in de loop van de tijd in de mix geïntroduceerd om de hond te creëren die we vandaag kennen en waar we van houden. Uiteindelijk werd het Golden retriever ras geboren in diverse kleuren, zo ook wit.

Kleurverschil door genetica

Maar door deze diverse genetische achtergrond bij de Golden retriever is waarschijnlijk de reden dat er een kleurverschil is. In de loop van de tijd ontwikkelden de goudkleurige honden en de lichtere honden zich tot twee verschillende ‘soorten’ van hetzelfde ras. Tegenwoordig noemen we deze de Amerikaanse Golden retriever en de Engelse Golden retriever. In werkelijkheid is de witte Golden retriever eigenlijk gewoon een brede naam die wordt gegeven aan Engelse Golden retrievers met een lichte vacht.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de witte Golden retriever of algemene info over het opvoeden en verzorgen? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden