Golden retriever pup

Wil je misschien een Golden retriever pup kopen?  Of weet je nog niet helemaal zeker of een Golden retriever pup bij je past? Voordat je een pup koopt, is het raadzaam om vooraf goed te oriënteren. Een hond moet goed passen bij jou en bij de situatie waarin je de hond wilt. Deze hond staat bekend als een snel lerende, plezierige, vriendelijke en makkelijke hond. Maar naast knuffelen moet de hond ook opvoeding krijgen. De opvoeding is zelfs heel erg belangrijk. Naast het knuffelen en het opvoeden heeft de Golden retriever ook verzorging nodig. Daarnaast is het goed om te kijken waar je er een wil kopen. En of je een Golden retriever koopt met stamboom, of zonder een stamboom. Dit zijn allemaal dingen om op te letten voordat je een Golden retriever pup gaat kopen.

Golden retriever pup – algemene informatie

Golden retrievers zijn zowel als pup als volwassene intelligente honden met een sterk sociaal karakter. Ze kunnen goed om gaan met kinderen wat goed helpt bij het verzorgen en opvoeden van de pup. Wanneer je weg gaat met het gezin, wil je Golden retriever het allerliefste mee. Ze zitten vol met energie, wandelen het liefste de hele dag met je buiten en willen maar al te graag met je spelen door middel van puzzels en andere slimme spelletjes. Door dit karakter is de Golden retriever de perfecte hond voor een gezin.

golden retriever pup

Golden retriever pup – gezelligheidshond

De Golden retriever is van nature van pups af aan een jachthond. Dus hij wil je graag tevreden houden door te werken voor je. Daarnaast is de Golden retriever een echte gezelligheidshond die graag geknuffeld wordt. Het is daarom belangrijk om hem dagelijks genoeg aandacht te geven door hem bijvoorbeeld te verzorgen, door hem te trainen, door een spelletje te doen en hem uit te laten. De Golden retriever kan, na wat training, prima alleen thuis zijn. Deze situatie is niet ideaal. Let erop dat tijdens het alleen zijn dat hij genoeg te doen heeft zodat hij zich niet verveeld. Een verveelde Golden retriever pup kan leiden tot gedragsproblemen.

Golden retriever pup met stamboom 

Een Golden retriever pup zonder officiële stamboom heeft een prijs van ongeveer 600 tot 1000 euro. De prijs van een Golden retriever met stamboom ligt vele malen hoger. De prijs begint meestal met 1000 euro en kan oplopen tot 3500 euro. De hoogte van de prijs van een Golden retriever met een stamboom ligt vooral aan de kwaliteit van de hond en de grootte van de fokker. Bij een kleinere fokker ligt de prijs voor een Golden retriever pup met stamboom meestal tussen de 1000 en de 2100 euro.

Golden Retriever pup opvoeden

Een Golden retriever pup moet opgevoed worden. In dit artikel lees je niet hoe je een Golden retriever op moet voeden, dat artikel staat ook online, maar ik vertel wel over waar je op moet letten tijdens de opvoeding van een Golden retriever pup.

Puppycursus

Allereerst is het handig om een goede puppy cursus te zoeken mocht je belang hebben bij een puppy cursus. Daarnaast is een goede eerste indruk naar je puppy toe belangrijk. Dit kan je doen door te zorgen dat je woning puppy proof is voordat de puppy komt en zorg ervoor dat je een plekje hebt waar de puppy zich kan terugtrekken. Koop alvast wat speeltjes voordat de puppy komt. Geef de puppy veel aandacht en je bent al halverwege. Naast de eerste indruk zijn de basiscommando’s aanleren belangrijk. Golden Retriever Puppy’s bijten veel en dit moet afgeleerd worden. Ook moet de puppy in de meeste gevallen nog zindelijk gemaakt worden.

Meer info?

Mocht je na het lezen van dit artikel over Golden retriever pups meer willen weten over deze hond? Bekijk dan eens het handboek voor de Golden retriever door op de link te klikken.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden