Golden retriever prijs

Een Golden retriever komt in verschillende prijs klasses. Zo is een Golden retriever puppy meestal wat duurder dan een volwassen, is een Golden retriever met officiële stamboom duurder dan eentje zonder stamboom. Naast de Golden retriever zelf heeft de plek waar je de hond wilt kopen ook veel invloed op de prijs. Zo kan je er een uit het asiel kopen, een Golden retriever van particulieren kopen of = van de fokker. En zelfs de prijs kan ook nog eens verschillen tussen verschillende fokkers. Kortom, er is veel verwarring over wat de prijs van een Golden retriever nou eigenlijk is.

Variaties in Golden retriever prijs

De Golden Retriever-prijs varieert enorm, misschien meer dan welk ander ras dan ook. Gemiddeld kan je verwachten dat je tussen de 500 en 2000 euro moet betalen betalen. Aan de onderkant van het prijsspectrum kunnen honden zijn van een dierenwinkel of thuisfokker zonder AKC-documentatie. Honden met uitstekende bloedlijnen en/ of speciale kenmerken zoals een kleinere maat zullen meer kosten, zo rond de 1000 en 2000 euro als gemiddelde prijs. Hoewel de prijs dus hoger ligt als je een Golden retriever koopt met een stamboom, moet je er rekening mee houden dat de stamboom van deze Golden retriever pups mogelijk minder gezondheidsproblemen en dus minder kans op dure dierenarts rekeningen.

Alternatieven 

Mocht je niet zoveel kunnen of willen betalen voor de aanschaf van een Golden retriever, dan kan je voor een kleinere prijs een Golden retriever adopteren. Dit is zowel mogelijk voor een volwassen hond, als een puppy. De adoptie van Golden retrievers varieert meestal van 350 en 550 euro en omvat registraties en vaccinaties. Wanneer je een Golden retriever adopteert biedt je een huis aan een hond in nood en bespaart tegelijkertijd geld op de prijs, dus het is zeker een win-win situatie.

golden retriever prijs

De prijs van het voeren van een Golden Retriever

De prijs van het voer voor de Golden retriever ligt redelijk hoog. Golden Retrievers zijn actieve, grotere honden die van hun eten houden. Je kunt zeggen dat ze deel uitmaken van de ‘club met schone borden’ omdat ze waarschijnlijk geen kruimel achterlaten.

Gezien de affiniteit van Golden met eten, moet je weten hoeveel het voer je gaat kosten voordat je een Golden retriever mee naar huis neemt. Zoals bij elke hond, wordt het aanbevolen om ze voedsel van hoge kwaliteit te serveren. Hoeveel een Golden Retriever eet, hangt af van hun geslacht, grootte en activiteitenniveau. Een puppy in de groei heeft 25 gram voeding per kg lichaamsgewicht nodig, een volwassen hond slechts 10 gram per kg lichaamsgewicht per dag. De prijs van het voer van de Golden retriever verschilt vaak erg per kwaliteit van het voer.

Gemiddelde prijs golden retriever

Gemiddeld is de prijs van Golden retriever hondenvoer van hoge kwaliteit ongeveer 2 a 3 euro per halve kilo. Stel dat je een zak van 15 kilo krijgt voor 55 euro. Dat is ongeveer 120 keer je hond voeden. Als je je hond 3 keer eten geeft per dag kan je met deze zak voer van 55 euro net iets langer doen dan een maand. En je kunt snoepjes niet vergeten. Een traktatie geven is geweldig voor training en voor het belonen van goed gedrag. Verwacht een prijs van ongeveer 10 euro voor de snoepjes voor je Golden retriever.

Meer info?

Mocht je meer informatie willen over de Golden retriever, bekijk dan eens het handboek voor de Golden retriever.

 

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden