Golden retriever fokker

De keuze van bij welke fokker in Nederland je een Golden retriever gaat kopen moet met zorg gemaakt worden. Daarnaast moet je goed nadenken of een Golden retriever wel echt iets voor je is. Mensen moeten goed nadenken voordat ze beslissen om een Golden retriever in huis te nemen. Voor sommige mensen is het zelfs beter om te besluiten maar geen hond te nemen, dit is altijd beter dan later een hond terug te brengen naar de fokker of naar een asiel. Net zoals andere hondenrassen hebben Golden Retrievers specifieke kenmerken en eigenschappen die dit ras uniek maakt. Hierover moet goed nagedacht worden zodat je hierop kan anticiperen wanneer en van welke fokker je een Golden Retriever in huis neemt.

Een goede Nederlandse Golden retriever fokker

Het vinden van een verantwoordelijke en erkende Golden retriever fokker is een belangrijke stap in jouw zoektocht naar jouw nieuwe puppy. Het is vanzelfsprekend dat je geen Golden Retriever koopt bij een fokker in Nederland waar de honden slecht behandeld worden. Het liefste wil je een fokker die geeft om de honden. Zo moet de fokker eigenlijk niet willen fokken met Golden retrievers die gezondheidsproblemen hebben die erfelijk kunnen zijn. De fokker moet het het beste met de Golden retrievers voor hebben. Zowel met de fok honden als met de puppy’s. Wanneer puppy’s in afschuwelijke omstandigheden moeten leven zonder ooit een dierenarts te zien is dit ook een slecht tegen van de fokker.

golden retriever fokker

Hoe gaat een goede Golden retriever fokker in Nederland te werk?

Wanneer een fokker in Nederland een Golden Retriever heeft die klaar is om te paren, en de timing van haar paringscyclus correct is met de wensen van de fokker en van de reu die hij heeft om mee te fokken, dan kan het fokken beginnen. Als het teefje geïnteresseerd is, zal ze speels achter de reu aanzitten en met hem spelen, dan zal ze haar achterste naar hem brengen en haar staart opzij spannen, wat bekend staat als flagging. Soms, als de dekreu haar niet probeert te bespringen, zal ze hem ook daadwerkelijk bespringen, om hem te laten zien wat ze wil. Afhankelijk van de ervaring van de reu kan het fokproces van de hond een tijdje duren. 

Golden retriever fokproces

Goede Nederlandse Golden retriever fokkers hebben altijd wat water voor hen, vooral als ze onervaren zijn want als ze onervaren zijn, zullen ze veel pauzes nemen.  Ze zullen allebei behoorlijk dorstig zijn van het hijgen van de spanning en het hard werken, vooral het mannetje. Het mannetje zal het vrouwtje van achteren en met behulp van zijn poten opstijgen, haar bij haar heupbotten grijpen en haar naar hem toe trekken.

Vastgebonden honden niet scheiden

Een goede golden retriever fokker probeert nooit honden die vastgebonden zijn te scheiden, want je stopt een zwangerschap niet, je verwondt alleen de honden.  Als ze wel scheiden, zult je de teef snel naar een andere kamer willen verplaatsen of de reu zal proberen haar weer vast te pakken. Net als bij de mens bepaalt het teefje hoeveel pups er komen en bepaalt het reutje het geslacht van de pups. Het belangrijkste om te onthouden bij de dekking van Golden Retrievers is om ze alleen te laten, maar toch in dezelfde kamer te zijn tijdens het fokproces van de hond, zodat geen van beiden gewond raakt. Als je bij de fokker komt om je Golden retriever pup te zoeken, kan je ook eens vragen naar hoe het fok proces er bij hun nestje aan toe ging, zo kom je meer te weten over de kwaliteit van de fokker en of hij weet waar hij mee bezig is.

Meer info?

Mocht je meer willen weten over een Golden retriever fokker of algemene info over het opvoeden en verzorgen, bekijk dan eens het handboek voor de Golden retriever voor meer informatie.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden