Golden Retriever zwart

Golden retrievers zijn extreem populaire honden en er zijn nogal wat mensen die op zoek zijn naar een zwarte pup. Rasechte Golden retrievers komen echter niet in het zwart. In feite zijn ze alleen verkrijgbaar in verschillende tinten goud, vandaar hun naam: Golden retriever. Toch zijn er twee manieren om een ​​zwarte Golden retriever-achtige pup te adopteren. Je kunt een mix adopteren die zwart is of een andere raszuivere hond adopteren die lijkt op een Golden retriever maar zwart is. In dit artikel zullen we beide opties om een zwarte Golden retriever te kopen bespreken.

Een zwarte Golden retriever kruising

Een Golden retriever gemengd met een ander hondenras lijkt misschien een zwarte Golden retriever. Omdat gemengde honden eigenschappen van beide ouders kunnen hebben, kan een hond van gemengd ras heel goed op een Golden retriever lijken, behalve de vachtkleur. Als je ooit een zwarte hond hebt gezien die op een Golden retriever leek, was het zeer waarschijnlijk een gemengd ras. Er zijn veel honden die, wanneer ze worden gefokt met een Golden retriever, een geheel zwarte pup kunnen krijgen.

Theorie

In theorie zou elke hond die zwart is, of die zwarte genen heeft maar zelf geen zwarte vacht, een zwarte pup kunnen krijgen wanneer hij wordt gefokt met een Golden retriever. Natuurlijk is er geen manier om te vertellen hoe deze pup eruit zal zien totdat hij geboren is. Het kruisen van een Golden retriever met een ander ras om een zwarte variant te krijgen is niet de meest veilige optie.

golden retriever zwart

Een zwarte Golden retriever adopteren

Het adopteren van een zwarte Golden retriever kruising kan zijn voordelen hebben. Om te beginnen zijn gekruiste honden meestal gezonder dan hun raszuivere tegenhangers vanwege iets dat hybride kracht wordt genoemd, dus wanneer twee verschillende hondenrassen samen worden gefokt, hebben de puppy’s minder kans op ras specifieke gezondheidsproblemen. Hun verscheidenheid aan genen beschermt hen tegen genetische aandoeningen. Met deze verscheidenheid aan genen komen echter ook veel onbekende gezondheidsproblemen. Zo kan de huid van de gekruiste zwarte Golden retriever voor problemen zorgen. Doordat er met twee rassen wordt gekruist kan het zo zijn dat de zwarte Golden retriever verschillende huidaandoeningen en allergieën krijgt.

Wachten tot de geboorte

Zoals we al hebben gezegd, weet je niet hoe een puppy eruit zal zien totdat hij geboren is. Alleen omdat een Golden retriever met een zwarte hond fokt, wil nog niet zeggen dat een van de puppy’s zwart zal zijn. Bovendien is hun gedrag ook onbekend. Je weet niet hoe de puppy zich zal gedragen, omdat je niet weet welke genen de puppy’s zullen krijgen.

Meer info

Mocht je meer informatie willen over de Golden retriever, bekijk dan eens het handboek voor de Golden retriever.

 

 

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden