Autobench Golden Retriever

Autobench golden retriever: Als ik op de weg rijd en een Golden retriever in de auto van iemand anders zie, maakt dat me aan het lachen. Ik vind het geweldig als mensen genoeg om hun honden geven om ze door de stad te rijden. Ik vind het nog leuker als de hond of golden retriever in een autobench of met een veiligheidsgordel op zijn plaats zit.

Mijn glimlach verdwijnt echter snel als de hond zijn hoofd uit het raam steekt, in de schoot van de chauffeur zit, heen en weer dartelt over de stoelen, of erger nog, losrijdt achterin een open pick-up truck. En de ultieme misdaad; het achterlaten van een Golden retriever in een hete auto. Als je veel met jouw Golden retriever onderweg bent, is het misschien handig om een autobench aan te schaffen.

Veilig vervoer met autobench voor golden retriever

Hoezeer we ook van onze Golden retrievers houden en ze de hele tijd bij ons willen hebben, we hebben een onweerlegbare verplichting om ze veilig te vervoeren in bijvoorbeeld een autobench voor de golden retriever. Dit is belangrijk voor zowel hun eigen welzijn als dat van ons, en dat van andere chauffeurs op de weg. Alle honden, groot en klein, moeten leren om beleefd in de auto te rijden. Er is een lange lijst van veiligheidsrisico’s die gepaard gaat met het hebben van een ongeremde hond in een bewegend voertuig (dus als de hond of golden retriever niet in een autobench zit)

autobench golden retriever

Risico’s Golden retriever zonder autobench in auto

Een Golden retriever die zonder autobench in de auto zit kan voor vervelende risico’ zorgen. Een hond die de fysieke mogelijkheden van de bestuurder om de auto te besturen belemmert. Een hond die op de schoot van de bestuurder zit, kan het sturen bemoeilijken. Een hond die op of onder het gaspedaal of de rempedalen stapt, de versnellingsbak raakt of het zicht van de bestuurder blokkeert, kan een ongeluk veroorzaken. Een hond die het mentale vermogen van de bestuurder om de auto te besturen belemmert.

Veiligheid boven alles

Wanneer de aandacht van de bestuurder van de weg wordt gehaald om met het gedrag van de hond om te gaan, is de hond een gevaar voor de veiligheid geworden. Een loszittende Golden retriever kan een vliegende raket worden wanneer hij niet in een autobench zit en de auto abrupt stopt of wordt aangereden door een andere auto. Hierdoor is het handig om misschien een autobench aan te schaffen voor jouw Golden retriever wanneer je veel onderweg bent met je hond.

Autobench golden retriever kopen

Heb je interesse gekregen in een autobench en zou je de verschillende soorten en maten eens willen bekijken? Klik dan op deze link om doorverwezen te worden naar een pagina met verschillende autobenches voor Golden retrievers.