Golden retriever pups gratis af te halen

Golden retriever pups gratis af te halen? Lees eerst dit blog voor je op pad gaat. Gemiddeld kost een rasechte Golden Retriever tussen de 500 en 3.000 euro wanneer hij via een fokker wordt verkocht. Adoptiekosten voor een Golden Retriever via een asiel zijn meestal lager, rond de 50 tot 300 euro. De kosten van een Golden doodle variëren van 500 tot 4000 euro, afhankelijk van of je koopt of adopteert. De gemiddelde prijs van een standaard Goldendoodle pup van een gerenommeerde fokker is ongeveer 2000 euro. Vraag jezelf op voorhand dus of het mogelijk is om gratis golden retriever pups af te halen. 

Gratis golden retrievers pups, goedkoop af te halen? 

Er bestaat niet zoiets als een “goedkope of gratis” hond van welk ras dan ook, ook niet wanneer je een Golden retriever pup gratis kunt afhalen. Je hebt nog steeds kwaliteitsvoeding nodig, dierenartszorg – en Goldens zijn nogal vatbaar voor een aantal ernstige gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie en verwijde cardiomyopathie (helaas veel voorkomend) evenals de ziekte van vonWillebrand. Geen van deze gezondheidsproblemen zijn goedkoop om aan te pakken. Je kunt het risico hierop verkleinen door je golden te kopen bij een gerenommeerde fokker die gezondheidstesten uitvoert op heersende, testbare problemen. Maar dat zal geen gratis golden retriever pup of goedkope hond zijn die je even kunt afhalen. 

golden retriever pup

Golden retriever pups gratis afhalen in asiel 

Heel af en toe is het mogelijk om Golden retriever pups gratis af te halen in een asiel. Maar vaak moeten zelfs Golden Retriever reddingscentra geld vragen om hun kosten te dekken voor castratie, vaccinaties, gezondheidstesten of problemen die moeten worden aangepakt. Als je je afvraagt of er een manier is om een gratis of goedkope Golden te krijgen, is het antwoord een volmondig nee, niet zonder kosten achteraf.  

Gratis pup 

Wanneer je toch ergens een golden retriever pup gratis kunt afhalen houdt er dan rekening mee dat je nog meer spulletjes nodig hebt voor de verzorging van de hond. Zoals supplementen, opleiding, controle ware (halsbanden, tuigen, hoofdstalletjes, riemen, enz. ), dierenartsen zijn duur (en je weet nooit wanneer er een ongeluk of incident kan gebeuren, plus twee keer per jaar check ups vaccins, maandelijkse hartworm, teek, vlooien en parasiet preventieve middelen), Medicijnen, beddengoed, kratten, verzorgingsbenodigdheden of trimsalon (ongeacht de lengte van de vacht). Zo zijn er andere niet-essentiële dingen zoals speelgoed, trainingsapparatuur, regenjas, winterjas, wellness-en ziektekostenverzekeringen. Zo kan ik nog wel even door gaan. kortom, er komt een hoop kijken na het eventueel gratis afhalen van de golden retriever pup. 

Meer leren?

Ben je enthousiast geworden en zou je graag een Golden retriever willen adopteren maar weet je er nog niet zoveel van af? Klik dan hier voor meer informatie over de Golden Retriever. In het handboek leer je alles over het verzorgen en opvoeden. 

  

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden