Golden retriever reu

Golden retrievers, zowel reuen als teven, zijn prachtige honden. Maar als het aankomt op het bezitten van een golden retriever, is er altijd de vraag of de één agressiever, dominanter of territorialer is dan de ander. Hoewel ze grotendeels op elkaar lijken, zijn er subtiele verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke golden retrievers die je zult opmerken als je ze van dichtbij observeert. Reutjes golden retrievers zijn over het algemeen groter en zwaarder dan vrouwelijke golden retrievers. 

Reu golden retriever of teef

Reutjes golden retrievers rennen sneller en hebben de neiging om meer aandacht van hun mensen te verlangen. Vrouwelijke golden retrievers zijn kleiner, rustiger en in termen van temperament, zijn ze iets gemakkelijker te trainen in vergelijking met reutjes golden retrievers. Hoewel ze fysiek en gedragsmatig op elkaar lijken, zijn er veel gebieden waar teefjes of reutjes golden retrievers verschillend zijn

golden retriever reu

Mannelijke Golden Retrievers zijn groter in omvang

Afgezien van het duidelijke verschil in hun geslachtsdelen, zijn reutjes golden retrievers fysiek groter dan teven. De reuen zijn groter met ongeveer twee tot vier centimeter doordat ze een snellere piek in hun groeicurve bereiken. Over het algemeen worden golden retrievers beschouwd als een middelgrote hond in vergelijking met andere rassen. De retriever reuen hebben de neiging om groter in schofthoogte te zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers. En misschien is dit wel het meest voor de hand liggende verschil tussen teefjes en reutjes golden retriever. 

Reuen Golden Retrievers wegen meer

Structureel zijn reutjes golden retrievers imposanter. Het verschil in grootte is niet alleen beperkt tot hun lengte, maar ook hun lichaamsgewicht. Mannelijke golden retrievers wegen tussen de 29,48 en 34,01 kilo en zijn daarmee zwaarder dan de vrouwelijke retrievers, die gemiddeld tussen de 24,9 en 29,48 kilo wegen. Dit komt weer doordat reutjes golden retrievers sneller een piek in hun groeicurve bereiken in vergelijking met teefjes. 

Andere fysieke verschillen 

Er zijn een paar andere fysieke kenmerken die helpen onderscheid te maken tussen de reutjes en teefjes golden retrievers. De mannetjes hebben dikkere kragen, een iets langere vacht, meer manen en een bredere kop dan hun vrouwelijke tegenhangers. Vrouwelijke golden retrievers zien er relatief magerder uit met hun smallere neuzen en hoofden en iets kortere vacht. Vrouwtjes zien er ook eleganter uit omdat hun kop smaller is en niet zo breed als die van de mannetjes. Hun vacht is ook dunner, en ze zijn minder volumineus en hebben minder spiermassa dan dan de reutjes golden retriever.

Meer weten?

Voor meer informatie over de Golden retriever verschillen en andere informatie over het opvoeden en verzorgen, bekijk het Golden Retriever Handboek.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden