Drinkbak Golden Retriever

Een drinkbak is een van de belangrijkste accessoires voor een Golden retriever. De basisbehoeften van een Golden retriever zijn namelijk eten, drinken, slapen en aandacht. Daarom is het goed om goed na te denken over wat voor drinkbak je koopt. Er zijn verschillende soorten en maten drinkbakken te koop. Voor elke Golden retriever is er een drinkbak die perfect bij ze past.

Eisen drinkbak Golden retriever

Ik raad aan om een drinkbak te kopen waarbij het niet mogelijk is om deze op te pakken met de bek van de Golden retriever. Golden retrievers zijn sterke honden en hebben een sterke bek waardoor ze al snel geneigd zijn om met hun drinkbak te gaan slepen en spelen. Door een drinkbak te kopen die van breed naar smal uitloopt verminder je de kans dat je Golden retriever er met de drinkbak van door gaat. Daarnaast is het misschien handig om een drinkbak te kopen met wat gewicht erin. Als laatste is een Golden retriever vrij groot en is het dus niet handig wanneer hij helemaal moet bukken om bij zijn drinkbak te komen. Daarom is het aan te raden om een drinkbak te kopen die je in een standaard kan zetten, zo komt je Golden retriever er gemakkelijk bij zonder al te ver te moeten bukken.

drinkbak golden retriever

Hoeveel water in de drinkbak?

Houd de waterconsumptie van de drinkbak van je Golden retriever in de gaten om er zeker van te zijn dat ze niet te veel of te weinig krijgen, en controleer regelmatig de huid  om er zeker van te zijn dat ze niet uitgedroogd zijn. Een hond die meestal precies drinkt wat ze nodig hebben, maar plotseling veel meer of veel minder begint te drinken, lijdt meestal aan een ziekte of aandoening. Streef ernaar om je Golden retriever 14 tot 30 milliliter water per dag te geven voor elk pond van hun lichaamsgewicht, afhankelijk van leeftijd, activiteit, weer en voeding. En zorg ervoor dat hun water vers en schoon is, ververs het regelmatig 3 keer per dag en was de golden retriever drinkbak dagelijks uit.

Drinkbak golden retriever kopen

Mocht je een drinkbak voor jouw Golden retriever willen kopen? Kijk hier naar het assortiment aan drinkbakken voor de Golden retriever en kies er een die jij vindt passen in je huis. Er zijn veel verschillende soorten drinkbakken te vinden.