Kussen Golden Retriever

Mensen zijn niet de enigen die van kussens houden, en als je een Golden retriever hebt dan heb je waarschijnlijk wel eens je Golden retriever op je kussen zien liggen. Er zijn nogal wat redenen waarom je Golden retriever jouw kussen zo fijn vindt, misschien weet je er zelf ook al een paar. Je vindt het misschien vervelend en een gedoe als jouw Golden retriever ’s nachts op jouw bed springt en probeert jouw kussens te verorberen.

Soms kan dit gedrag vervelend zijn, maar er zijn verschillende redenen waarom jouw Golden retriever jouw kussen blijft gebruiken als het bed om in te slapen. Het is geruststellend om op jouw kussen te slapen en het is ook een middel om je als eigenaar te beschermen, om maar een paar redenen te noemen.

Kussen biedt een Golden retriever troost

Een kussen kan jouw Golden retriever troost bieden, vooral door de geur die op het kussen van jou aanwezig is. Als jouw hond zich onzeker of kwetsbaar voelt, zal hij zich comfortabeler en veiliger voelen op jouw kussen. Je Golden retriever kan zo dicht mogelijk bij je zijn, zelfs als je zelf niet thuis bent. Jouw kussen en bed ruikt net als jou, wat je Golden retriever troost biedt en hem ook meer ontspannen maakt.

kussen golden retriever

Golden retrievers gebruiken kussens als bescherming

Je Golden retriever kan op jouw kussen gaan zitten om je te beschermen in de tijd dat je slaapt. Als je jouw Golden retriever in in bed laat slapen, dan zal je dit beschermende gedrag meer merken. Je Golden retriever zal het gevoel hebben dat hij je moet beschermen als je kwetsbaar bent, dus bijvoorbeeld wanneer je slaapt.

De Golden retriever geniet van het comfort van kussens

Net zoals wij van kussens op ons bed genieten omdat ze comfortabel zijn, zo voelen Golden retrievers zich ook als het om kussens gaat. Kussens zijn erg zacht en pluizig, dus het is geen verrassing dat honden dit de perfecte luierplek zouden vinden. De algehele zachtheid van het kussen zorgt voor een langere en betere nachtrust van jouw Golden retriever.

Hebben Golden retrievers een kussen nodig?

Jouw Golden retriever wil misschien graag op jouw kussen liggen of erop slapen, maar er is geen echte noodzaak voor een hond om een kussen te hebben. Een kussen moet altijd ergens beschikbaar zijn waar je hond kan gaan liggen, maar een hond zal een plek vinden die voor hem of haar het meest comfortabel is. Honden hebben geen kussen nodig om hun nek of ruggengraat te ondersteunen, maar sommige Golden retrievers geven gewoon de voorkeur aan de zachtheid van een kussen in plaats van de grond.

Kussen geven aan je golden retriever?

Mocht je jouw Golden retriever de comfortabelheid van een kussen willen geven, bekijk dan eens de pagina van Bol.com waar alle hondenkussens staan door hier te klikken.