Golden Retriever Mini

Wanneer je graag een Golden retriever wilt, maar dit hondenras eigenlijk iets te groot vindt, kan je een mini Golden retriever kopen. Ondanks wat hun naam doet vermoeden, zijn Miniatuur Golden retrievers niet alleen stamboom Golden retrievers die selectief zijn gefokt om kleiner te zijn. Ze zijn een kruising van verschillende honden in plaats van slechts een maatvariatie op de ras standaard. Dit is bijvoorbeeld anders dan de Mini Husky, die slechts een kleinere versie is van de Husky. De rassen die zijn gebruikt om de mini Golden retriever te maken, zijn meestal ofwel een Golden retriever en Poodle, of een Golden retriever en een Golden retriever doodle, een Golden retriever en Poodle-mix.

Mini Golden retriever fokken

Mini Golden retrievers fokken kan op verschillende manieren. Sommige fokkers mengen zich ook in Cocker-spaniëls, hoewel dit kan leiden tot minder dan wenselijke kenmerken, die we later zullen bespreken. Deze gespecialiseerde fokkerij is ontworpen om een ​​hond te creëren die zo dicht mogelijk bij een standaard Golden retriever past, meestal tussen een genetische match van 50 en 75%. Het idee is om puppy’s te maken met hetzelfde geweldige karakter en temperament als een normale Golden retriever, maar dan in een kleiner formaat. Mini Golden retrievers staan ​​ook bekend als petite Golden retrievers en comfort retrievers.

Is de mini Golden retriever officieel erkend?

Miniatuur Golden retrievers zijn geen lid van de kennel Clubs, maar een bepaalde mix ervan wordt herkend door de Designer Dogs ‘Kennel Club, namelijk de Golden retriever x Golden doodle. Verantwoordelijke fokkers zijn duidelijk toegewijd om te werken aan de erkenning van het ras en de handhaving van de beste fokpraktijken voor mini Golden retrievers. Dit vertaalt zich meestal in puppy’s die al gecastreerd zijn verkocht, gechipt, met een ID-tag en een gezondheidscertificaat. Zoals bij elk hondenras, is het absoluut noodzakelijk dat je ervoor kiest om bij een erkende fokker te kopen om de goede gezondheid en levensduur van je miniatuur Golden retriever pup te garanderen.

golden retriever mini

De grootte van de mini Golden retriever

Standaard Golden retrievers wegen meestal ergens tussen de 25 en 35 kilo (met vrouwtjes aan de lichtere kant en mannetjes aan de zwaardere) en meten tussen de 50 en 60 centimeter hoog. Miniaturen wegen echter meestal tussen de 10 en 20 kilo en zijn tussen de 35 en de 50 centimeter hoog. Exacte maten verschillen afhankelijk van het aandeel genetische materie dat ze van hun ouders erven. Honden die een groter deel van de Golden retriever-genetica erven, zullen waarschijnlijk iets groter zijn, terwijl miniatuur Golden retrievers met meer Poedel-genen waarschijnlijk aan de kleine kant zullen zijn.

Levensduur miniatuur Golden Retriever 

De verwachte levensduur van de miniatuur Golden retriever is tussen 10 en 15 jaar, terwijl standaard Golden retrievers tussen 10 en 12 jaar kunnen leven. Honden van grotere maten hebben over het algemeen een kortere levensduur dan kleinere, omdat men denkt dat ze sneller ouder worden. Zowel de standaard- als miniatuur Golden retrievers lopen het risico verschillende genetische ziekten te erven, zoals gewrichtsdysplasie en oogproblemen. Controleer altijd of de fokker een bewijs kan leveren van de goede gezondheid van de ouders voordat je een miniatuur Golden retriever pup koopt.

Meer info?

Wil je meer informatie over de mini Golden retriever of algemene informatie over het opvoeden en verzorgen? Klik dan hier om naar het handboek voor de Golden retriever te gaan.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden