Golden Retriever opvoeden

Als je een Golden retriever pup hebt gekocht is het van belang hoe je je pup gaat opvoeden. Er zijn een aantal basisdingen die de Golden retriever pup sowieso moet beheersen voordat hij geen pup meer is. Deze dingen zijn bijvoorbeeld socialiseren, zindelijkheid en het bijten afleren. Zodra je Golden retriever deze dingen beheerst, kan je verder gaan met het opvoeden en het trainen van commando’s.

Socialiseren van je Golden retriever pup

Elke nieuwe Golden retriever puppy-eigenaar zal horen over het belang van socialisatie tijdens de opvoeding van puppy’s. Maar niet alle puppy-eigenaren voeren dit belangrijke proces effectief uit. Socialisatie betekent dat je je Golden retriever puppy kennis laat maken met veel nieuwe ervaringen voordat ze de leeftijd bereiken waarop ze verlegen worden voor vreemden en vreemde voorwerpen. Die leeftijd om een Golden retriever op te voeden is verrassend jong en de meeste honden moeten volledig worden gesocialiseerd voordat ze 13 weken oud zijn. Voor meer informatie over de socialisatie en opvoeding van Golden retrievers kan je een kijkje nemen in het handboek voor de Golden retriever.

Mensen ontmoeten tijdens de opvoeding van de Golden Retriever

Je Golden retriever puppy moet tijdens de socialisatie en opvoeding veel verschillende mannen, vrouwen en kinderen ontmoeten. Daarnaast moet de pup in aanraking komen met andere honden en andere situaties dan de thuissituatie. Denk hierbij aan winkels, centrums van steden en stations. En dit allemaal voordat hij of zij vier maanden oud is. Socialisatie van puppy’s is van vitaal belang omdat het helpt te voorkomen dat honden agressief worden en de retentie van puppy’s in hun huis verhoogt.

golden retriever opvoeden

 

Zindelijkheidstraining van je Golden retriever pup

Naast socialisatie is zindelijkheidstraining erg belangrijk tijdens de opvoeding van je golden retriever pup. Als je Golden retriever acht weken oud is, plas je puppy gewoon wanneer zijn blaasje vol is. Het maakt niet uit waar ze zich bevinden. Het is dus belangrijk om na te denken over hoe je de vloerbedekking in je huis de eerste paar weken gaat beschermen.  Het doel van de opvoeding van de eerste paar weken is om ervoor te zorgen dat je je puppy regelmatig naar buiten brengt en buiten met je Golden retriever wacht tot hij zijn blaas leegt.

Geduld tijdens de golden retriever opvoeding 

Golden Retriever puppy zindelijkheidstraining vergt veel geduld tijdens de opvoeding. Je zal er hierna veel profijt van hebben. Zorg ervoor dat je de pup wakker maakt na het eten en drinken en neem ze mee naar buiten wanneer ze opgewonden raken, bijvoorbeeld tijdens het spelen met een andere hond. Als je puppy binnen is, moet je nauwlettend toezicht houden. Als je je Golden retriever pup alleen wilt laten tijdens het opvoeden, stop hem dan in een bench of hok die groot genoeg is dat ze erin kunnen staan of liggen, maar klein genoeg dat ze niet hun ontlasting kunnen verstoppen want Golden retriever puppy’s zullen hun best doen om niet nat te worden in hun eigen bed.

Voorkomen dat je Golden retriever pup bijt

Alle puppy’s bijten, zelfs Golden retrievers, het is dan ook belangrijk dat je het bijten aanpakt tijdens de opvoeding. Bijten is gekoppeld aan puppy ziektes, maar het is ook een belangrijk onderdeel van spelen tussen puppy’s en andere honden. Op de vacht bijten is niet zo pijnlijk. Maar bijten op de huid doet echt pijn en puppy’s moeten leren dit niet te doen. Bijten in het spel wordt vaak aangezien als agressie omdat puppy’s bijten en grommen tijdens het spelen. Om deze reden is bijten tijdens de opvoeding verreweg de meest voorkomende reden voor nieuwe Golden retriever puppy’s om hulp te zoeken om het bijten af te leren.

Golden retriever vaccinaties en gezondheidszorg

De meeste fokkers en baasjes van Golden retrievers laten ze inenten en vaccineren. Vaccins zijn niet geheel zonder risico, maar het risico op ernstige ziekte voor niet-gevaccineerde puppy’s wordt door experts meestal als veel groter beschouwd.

Meer info over het opvoeden?

Heb je meer informatie nodig over het opvoeden van je Golden retriever? Bekijk dan eens  het handboek voor de Golden retriever voor meer informatie.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden