Golden retrievers vs labrador

Golden retriever vs labrador? Deze retriever neven zijn beide actieve en vriendelijke sporthonden vol adoratie, energie, en goede humor! Maar weet je wat hen onderscheidt? Veel mensen vragen zich af wat de verschillen zijn tussen golden retrievers en Labrador retrievers omdat ze een soort neefjes en nichtjes van elkaar zijn. Goldens en Labs komen uit de sportgroep en als retrievers, zijn ze vaak uitzonderlijke buiten metgezellen, trainingsmaatjes, en gezinsleden. Golden retrievers vs labradors hebben verschillende verschillen en overeenkomsten en het is goed deze verschillen en overeenkomsten te weten voordat je er eentje in huis neemt.

Zijn er verschillen tussen de Golden Retriever en Labrador?

Hoewel ze retriever neven zijn, komen golden retrievers in vergelijking met de labradors uit verschillende delen van de wereld. Labrador retrievers komen oorspronkelijk van het eiland Newfoundland in de meest oostelijke provincie van Canada, Labrador. Interessant genoeg zijn er eigenlijk drie verschillende types golden retrievers, afkomstig uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, en Canada, respectievelijk.  Wanneer je deze honden bij elkaar ziet, in het bijzonder een gele of gouden Lab en een golden retriever, is er een lichte sportieve honden familiegelijkenis, maar ook belangrijke punten om te helpen hen uit elkaar te houden. Voor meer informatie de verzorging en opvoeden over de Golden retriever, bekijk het handboek over de Golden Retriever hier.

golden retriever vs labrador

De uiterlijke verschillen tussen labrador en golden retriever

Een verschil tussen golden retrievers vs Labrador retrievers is de vorm van hun snuit: die van goldens is smaller met een slanke kaak, terwijl die van Labs breder en een beetje molliger is. Beide retrievers zijn dubbel vacht rassen, dus ze zullen minstens twee keer per jaar verharen. Maar als er een medaille zou worden uitgereikt voor het verharen, dan is er echt een duidelijke winnaar. Een golden is voor mensen die graag stofzuigen en wiens favoriete modeaccessoire hondenhaar is! 

Golden Retriever of Labrador – Welk ras is geschikt voor jou?

We willen echt niet zeggen dat het ene ras beter is dan het andere: het hangt er gewoon vanaf welk van de golden retriever versus labrador ras bij jouw persoonlijkheid en levensstijl past. Je zou meer een golden retriever liefhebber kunnen zijn als je Bereid bent om de zon, maan en sterren te zijn voor dit huisdier, omdat zij hetzelfde zal zijn voor jou, een goedmoedige hond waardeert die gewoon blij is om te bestaan, ook al heeft ze misschien niet veel eigen ideeën, niet van plan om haar alleen te laten voor lange stukken van de dag. Je zou de voorkeur kunnen geven aan een Labrador retriever maatje als je echt verlangt naar een trouwe metgezel-maar nee kunt zeggen tegen extra bedelen om traktaties, begrijpt hoe slim hij is en hem bezighoudt met fysieke en mentale mogelijkheden, in staat bent om zijn behoefte aan evenwicht tussen activiteit en rust te beheren en als je hem kunt trainen voor nuttig werk zoals jagen, vissen, boerderij klusjes, enzovoort.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden