Golden retriever teef

Golden retriever teefjes zijn vriendelijke, vertrouwenwekkende en vriendelijke honden die prachtige familie huisdieren en metgezellen zijn. Als je op zoek bent om een van deze liefdevolle honden in jouw gezin te verwelkomen, vraag je je waarschijnlijk af of je een mannelijke of een vrouwelijke golden moet nemen. Op het eerste gezicht zul je niet veel verschillen vinden tussen een mannelijke en een vrouwelijke golden retriever, vooral als ze nog pups zijn. Er zijn echter subtiele verschillen tussen golden retriever teefjes en reutjes waar je rekening mee moet houden voordat je een puppy mee naar huis neemt.

Golden retriever teef: Schoft, grootte, Hoogte en Gewicht

Volwassen golden retrievers wegen tussen de 55 en 75 pond en zijn meestal tussen de 21 en 24 centimeter hoog op de schofthoogte. Een gemiddelde teef is meestal tussen de 21,5 en 22,5 centimeter groot en kan overal tussen de 55 en 65 pond wegen. Mannelijke golden retrievers, aan de andere kant, wegen over het algemeen tussen de 65 en 75 pond en zijn tussen de 23 en 24 centimeter hoog op de schouder. Behalve dat ze kleiner zijn dan hun mannelijke tegenhangers, zijn teefjes ook lichter. Je zult ook merken dat de golden retriever teefjes een iets delicater uiterlijk hebben en een smallere kop en snuit.

golden retriever teef

Vacht & Kleur

Golden retrievers teefjes hebben een dichte, glanzende vacht die in elke tint goud kan voorkomen. De vacht kan recht of golvend zijn, en bestaat uit een stevige en veerkrachtige bovenvacht en een zachte, dichte ondervacht. Reuen hebben van nature een dikke en opvallende kraag rond de hals, en zware bevedering op de voorkant van de borst, de achterkant van de dijen, en de staart. Golden retriever teefjes, aan de andere kant, hebben een iets kortere vacht en minder uitgesproken manen en bevedering. 

Golden Retriever teefje karakter

Veel nieuwe eigenaren vragen zich af of er enig verschil is tussen reutjes en teefjes golden retrievers als het gaat om karakter en gedrag. Misschien heb je gehoord dat mannelijke golden retrievers aanhankelijker zijn, of dat teefjes rustiger zijn of makkelijker te trainen. Echter, dat is gewoon niet waar! Er is geen bewijs dat het geslacht een rol speelt bij het bepalen van het temperament en de persoonlijkheid van welke hond dan ook. Als ras zijn golden retrievers mensgerichte, actieve, intelligente en zeer trainbare honden met geweldige werkvaardigheden. Zowel reutjes als teefjes golden retriever honden worden gefokt om dezelfde temperamentvolle eigenschappen te bezitten, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor nieuwe eigenaren en gezinnen met kinderen.

Zijn Golden Retriever teefjes gezond?

Golden retriever teefjes hebben meer kans op het ontwikkelen van adrenocorticale insufficiëntie en extraoculaire myositis dan reuen. Over het algemeen zijn goldens een gezond ras, maar ze zijn net als alle andere rashonden in die zin dat ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Zij hebben echter minder kans op idiopathische epilepsie dan mannelijke golden retrievers. Bovendien lopen niet gesteriliseerde vrouwelijke honden een hoger risico op het ontwikkelen van heupdysplasie, een baarmoederontsteking genaamd pyometra, en borsttumoren. Als je niet van plan bent om te fokken met jouw golden retriever teefje, bespreek dan met jouw dierenarts om haar te steriliseren als ze ongeveer zes maanden oud is.

Golden Retriever teef opvoeden

Voor meer informatie over het verzorgen en opvoeden van je Golden Retriever teef, raden we het Golden Retriever handboek aan. Mocht je nog vragen hebben over deze topics, kan je ons altijd mailen op info@goldenretrieverblog.nl. 


Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden