Golden retriever herplaatsen

Het is een moeilijke beslissing om jouw Golden retriever op te geven en hem te herplaatsen. De herplaatsing van een Golden retriever kan veel verschillende redenen hebben. Het kan zo zijn dat je Golden retriever niet kan socialiseren met de kinderen die bij je wonen, of dat je zelf totaal geen tijd meer hebt voor je Golden retriever waardoor hij de meeste tijd alleen thuis spendeert. Dan is het misschien beter om jouw Golden retriever te herplaatsen.

Geen makkelijke beslissing

De beslissing om een nieuw huis te zoeken voor jouw maatje is zeker geen makkelijke beslissing, maar soms wel een onvermijdelijke beslissing. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je hond een liefdevolle nieuwe plek krijgt, daarom is het goed om over een aantal dingen goed na te denken. In dit artikel geven wij je een paar tips die je kunnen helpen bij het herplaatsen van jouw Golden retriever.

Waar herplaats je je Golden retriever?

Voordat je jouw Golden retriever kan herplaatsen is het handig om te weten waar je jouw hond heen gaat brengen. Zo kan je bijvoorbeeld je Golden retriever bij een  club brengen. De club kan dan vervolgens zelf bepalen of ze een nieuw baasje zoeken voor je Golden retriever of zelf houden. Bij een club ben je er eigenlijk vrijwel altijd zeker van dat deze in goede handen terecht komt. Daarnaast is het mogelijk om je vrienden en familie te vragen of zij nog iemand kennen die graag je Golden retriever zouden willen overnemen of dat ze dit zelf misschien wel zouden willen doen, je weet maar nooit.

Marktplaats

Als laatste is het mogelijk om je Golden retriever via een site zoals puppyplaats of marktplaats te verkopen. Dit is niet het slimste idee. Op deze sites weet je eigenlijk nooit waar je Golden retriever herplaatst wordt.

golden retriever herplaatser

Leer de eigenaar kennen voor de herplaatsing van je Golden retriever

Laat de nieuwe eigenaar van je Golden retriever bij jou op bezoek komen en bezoek de nieuwe eigenaar ook voor de herplaatsing. Het is belangrijk om op bezoek te gaan bij de mogelijke nieuwe eigenaar. Bekijk waar de nieuwe eigenaar woont. Is de situatie waarin je hond zijn verdere leven gaat doorbrengen wel geschikt voor hem? Woont hij bijvoorbeeld in een flat en denk jij dat jouw Golden retriever hier niet gelukkig van wordt? Kijk dan verder. Daarnaast is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar bij jou op bezoek komt. Zo kan je hem beter leren kennen, kan je nodige informatie over je hond vertellen en kan je laten zien hoe jij voor je Golden retriever zorgde voordat hij herplaatst wordt.

Geef voor de herplaatsing van je Golden retriever de nodige informatie

Dan komen we bij het volgende punt, geef voordat je jouw Golden retriever herplaatst, alle nodige informatie. Geen informatie over de Golden retriever is te veel. De nieuwe eigenaar was er niet vanaf het begin van je Golden retriever zijn leven dus hij weet niet alles over de hond en over de ontwikkelingen die hij onderging. Vertel ook de commando’s die hij al kent en de regels de je bij jou thuis aan je Golden retriever gaf. Zo kan de nieuwe eigenaar de regels bij hem thuis voortzetten en wordt de herplaatsing van jouw Golden retriever makkelijker.

Meer info?

Heb je na het lezen behoefte aan meer informatie over de Golden retriever? Bekijk dan eens het handboek voor de Golden retriever.Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden