Golden Retriever kleuren

Veel mensen beschouwen de Golden retriever als een geweldig huisdier vanwege hun loyaliteit en geweldige houding. De Golden retrievers zien er ook prachtig uit met hun weelderige, glanzende vacht. En het beste is dat ze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Van goud en zwart tot bruin, wit en romig van kleur, golden retrievers hebben veel verschillende tinten van de vacht. Maar zijn de verschillende kleuren golden retriever hetzelfde ras? Dit artikel gaat in op de verschillende kleuren van Golden retrievers en legt uit dat de diversiteit hun vachtkleuren zijn.

Waarom hebben Golden Retrievers verschillende vachttinten?

De verschillende kleuren Golden retrievers zijn te wijten aan genetica. Net als bij mensen hebben Golden retrievers verschillende huidskleuren vanwege pigmentatie die de toon en schaduw van de vacht van onze viervoetige hond bepaalt. De kleur van een hond wordt bepaald door genen die de productie van melanine, genaamd Phaeomelanin, regelen. Er is geen exacte wetenschap om te weten in welke kleur een Golden retriever-puppy zal groeien.

golden retriever kleuren

Verschillende kleuren van Golden Retrievers

Golden retrievers hebben niet slechts één kleur. Hun jassen zijn er in tinten donker goud, crème wit, rood goud, zwart en meer. De meeste Golden retrievers hebben echter geen puur zwarte of witte vacht. De meerderheid van hen heeft een goudkleurige vacht met verschillende schaduwkleuren op de ledematen en staart. Elke andere kleur van Golden retrievers wordt als een fout beschouwd en wordt daarom niet geaccepteerd in de showring. 

De donkere golden retriever

Donkere Golden retrievers hebben de donkerste goudtint kleur. Ondanks dat het een gouden kleur is, mogen ze niet meedoen aan de meeste ringshows. De donkergouden kleur is het meest opvallend van alle verschillende kleuren. Puppy’s met donkergouden vacht van de punt tot de wortel behouden hun kleur tijdens de volwassenheid. Golden retrievers met een andere kleur ondervacht veranderen van kleur naarmate ze ouder worden.

De lichte Golden retriever

De lichtgouden retriever-kleur is een van de weinige die is toegestaan ​​in shows. De lichtgouden kleur is donkerder in vergelijking met crème Golden retriever maar lichter dan andere kleuren. Dit is de traditionele kleur waar de meeste mensen aan denken bij Golden retrievers.

De rode Golden retriever

Veel hondenfokkers geven de voorkeur aan een rode golden retriever vanwege een aantrekkelijke vacht. De rode Golden retrievers zijn zeldzaam. Vanwege de ongebruikelijke vachtkleur worden de honden met roodgouden bont vaak aangezien voor de Ierse setter. De vacht van rode Golden retrievers is meestal rechter en korter. Ze hebben minder haren op de staart en ledematen. Het lichaam van deze retrievers is over het algemeen compacter in vergelijking met andere Golden retrievers kleuren.

De crème Golden retrievers

Crèmekleurige Golden retrievers lijken een witte bontjas te hebben. Er is een klein verschil in het uiterlijk van crème en lichtgouden Golden retrievers. De lichte hebben vaak een ​​groter uiterlijk. Crèmekleurige lijken slanker dan andere kleuren Golden retrievers.

Meer info? 

Wil je meer informatie over de Golden retriever? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden