Gedragsproblemen golden retriever

In dit blog alles over hoe om te gaan met gedragsproblemen van je golden retriever en hoe correct gedrag aan te leren. 

De golden retriever is een vrolijk hondenras dat dol is op mensen. Het zijn geweldige metgezellen en ze zijn redelijk probleemloos, maar er zijn belangrijke dingen om te overwegen bij het selecteren van jouw golden retriever puppy. Als je begrijpt welke fysieke en gedragsproblemen voorkomen bij golden retriever puppy’s, volwassen honden en hoe je deze kunt vermijden, kan je een voorsprong nemen op een lange en bevredigende relatie met jouw nieuwe vriend.

Gedragsproblemen bij Golden Retrievers 

Golden retrievers zijn stabiele honden die niet bekend staan om veel gedragsproblemen. Er zijn een aantal zaken die kunnen leiden tot temperament problemen die een puppy koper moet vermijden. Inteelt of het onzorgvuldig fokken van onverwante Golden retrievers zonder rekening te houden met de aanleg van de ouders vergroot de kans op toekomstige gedragsproblemen. Golden Retrievers zijn sociaal georiënteerde familiehonden, dus zijn ze vatbaar voor verlatingsangst.

gedragsproblemen golden retriever

Lichamelijke Problemen

Golden retrievers zijn groot, zwaargebouwd en stevig, maar het gewicht dat ze met zich meedragen zorgt voor een veel voorkomend probleem bij grote honden – heupdysplasie. De golden retriever pup loopt risico op problemen in alle “grote vier” gebieden – heupen, ellebogen, ogen en hart. Koop geen puppy van een fokker die niet de juiste testen uitvoert om zeker te zijn van een goede gezondheid, en koop nooit van een puppy molen of dierenwinkel. Andere golden retriever puppy lichamelijke problemen zijn allergieën, hot spots, hypothyreoïdie, epilepsie en botkanker.

Gedragsproblemen corrigeren bij Golden Retriever

Meestal zijn gedragsproblemen met het temperament te wijten aan een gebrek aan aandacht en beweging voor de Golden Retriever. Golden retriever zijn actieve honden die veel beweging nodig hebben. Ze vinden het prima om samen met jou op de bank tv te kijken, maar alleen nadat je met ze hebt gespeeld, gejogd of een flinke wandeling hebt gemaakt. Verwacht niet dat jouw golden zelf aan lichaamsbeweging doet. Ze zullen waarschijnlijk bij de deur gaan staan en janken tot je weer naar buiten komt. Ze houden er niet van om bij jou weg te zijn. Als je een golden retriever niet vroeg genoeg traint om perioden te accepteren waarin hij alleen wordt gelaten, in een bench of een kennel voor zijn bescherming, kan de hond destructief worden of gaan janken en huilen als je weg bent. Dit kan tot gedragsproblemen voor de golden retriever zorgen. 

Gedragsproblemen voorkomen – Leer uw Golden Retriever begrijpen

Honden zijn zeer expressieve dieren. Als je leert om hun lichaamstaal en signalen, evenals hun blaffen en grommen te interpreteren, kan je precies bepalen hoe ze denken en voelen. Zo kan je ook beter inschatten of mogelijke gedragsproblemen zich voor gaan doen bij jouw lieve golden retriever. Dit opent zodoende een heel nieuw niveau van communicatie omdat je dan kunt aanpassen hoe jij je gedraagt ten opzichte van je hond en wat je van hem vraagt, afhankelijk van zijn gemoedstoestand. Een hond die begrepen wordt, met een eigenaar die zich aanpast aan zijn gevoelens, zal gelukkiger zijn en zich veiliger en vertrouwder voelen. Dit zal uiteindelijk de hond-eigenaar relatie sterker maken. En dit beïnvloedt elk aspect van jullie leven samen. Zo verkleint je ook de kans op mogelijke gedragsproblemen bij je golden retriever. 

Waarom gedragen Golden Retrievers zich zoals ze doen?

Ik denk dat elke eigenaar de plicht heeft om te leren wat het gedrag van een hond drijft. Ook al hebben we honden geïntegreerd in elk aspect van ons leven, het zijn nog steeds honden en geen mensen. Ze hebben verschillende instincten, driften en behoeften die hun temperament bepalen. De sleutel tot het opvoeden van een evenwichtige en goed gehoorzame hond is eerst begrijpen wat deze verschillende gedragsbehoeften zijn, en vervolgens aanvaardbare manieren vinden om aan deze behoeften te voldoen. Voor meer informatie over het opvoeden en hoe om te gaan met gedragsproblemen bij de Golden retriever, raden we het Handboek voor de Golden Retriever aan.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden