Golden retriever x german shepherd (Duitse herder)

Golden retriever x german shepherd (Duitse herder). Heb je ooit nagedacht over hoe een puppy van de Golden retriever gekruist met een Duitse herder eruit zou zien? Wanneer je een kamer vol honden binnenloopt, zijn de Golden retriever en de Duitse herder twee van de gemakkelijkst te herkennen voor de meeste mensen. En wanneer je deze twee rassen met elkaar combineert, krijg je een huisdier dat je verwelkomt wanneer je thuiskomt, intelligent en enthousiast is om te behagen, bescherming biedt en tegelijkertijd een liefdevol dier is. Als je erover nadenkt om een Golden retriever en Duitse herder-mix te kopen, lees dan snel verder op alle informatie te weten te komen die je nodig hebt.

golden retriever x german shephard

Het uiterlijk van de Golden retriever en Duitse herder mix

Omdat beide rassen groter honen zijn, is de Golden retriever en Duitse herder mix een grote hond De meeste Duitse herders wegen ongeveer 35 kilo en de Golden retriever weegt ook ongeveer 35 kilo. Beide honden zijn ongeveer 24 centimeter lang. Wees dus voorbereid op een flink huisdier wanneer je een Golden retriever en Duitse herder mix koopt.

Diverse kleuren

Als je op een Duitse herder let, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de oren puntig zijn en dat de meeste Duitse herders bruin en zwart van kleur zijn. Er zijn echter ook andere kleuren die met elkaar kunnen worden verweven, waaronder zilver en wit. De Golden Retriever heeft langer haar en is meestal goudkleurig met verschillende tinten goud, afhankelijk van de exacte eigenschap die van zijn ouders is doorgegeven. Dit betekent dat je Golden retriever en Duitse herder mix mogelijk de kenmerken heeft van een Duitse herder met de kleur van een Retriever of andersom.

Persoonlijkheid

Het is belangrijk om de Golden retriever en Duitse herder mix op te voeden op de manier waarop je hem wilt laten handelen, zowel binnen als buiten, omdat er soms twee verschillende persoonlijkheden zijn die kunnen worden gezien, afhankelijk van de taak die je aan je hond vraagt. Een Duitse herder is beschermend en erg loyaal. Het ras is ook erg intelligent en kan voelen wat het moet doen voordat het wordt verteld. De Golden Retriever, hoewel ook een loyaal en intelligent ras, is niet zo beschermend. Het is meer een gemakkelijke hond die graag bij mensen is. Soms kan een Duitse herder bewakingskenmerken vertonen die zouden betekenen dat je huisdier overdreven beschermend is. Dit is een probleem dat kan worden opgelost met de juiste opvoeding, vooral als het nog een puppy is. Over het algemeen zal je Golden retriever en Duitse herder mix slim zijn en tegelijkertijd liefde en ondersteuning bieden die veel eigenaren van een hond verlangen.

Gezondheidsproblemen golden retriever x duitse herder

Heupdysplasie en artritis zijn veel voorkomende gezondheidsproblemen bij zowel de Duitse herder als de Golden retriever. Ze vinden het leuk om actief te zijn, wat een impact kan hebben op de botten en gewrichten van de heupen en de benen. Allergieën lijken ook voor de Golden retriever en Duitse herder mix een probleem te zijn.

Wil je meer informatie over de Golden retriever? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden