Golden retriever blaffen afleren

Soms blaffen Golden Retrievers zo veel dat het nodig is dit af te leren. Golden Retrievers zijn in principe zeer rustige en trouwe honden. Ze houden ervan om met hun vrienden te spelen. Ze werden gefokt om neergeschoten vogels op te halen, maar na verloop van tijd hebben hun lieve gezichten hen populair gemaakt bij mensen. Onnodig te zeggen dat niet alle honden hetzelfde zijn. De golden van jouw buren kan heel rustig zijn, maar jouw golden kan ook heel energiek zijn. Ook hebben sommige golden retrievers de neiging om veel te blaffen en kunnen ze behoorlijk agressief zijn. Blaffen klinkt voor de meeste mensen als lawaai, maar het is de golden retriever manier van communiceren. Net als wij mensen, moeten ze weten wanneer ze moeten stoppen en dit is te leren, of af te leren

Weet waarom er geblaft wordt door jouw golden retriever

Golden Retrievers zullen ook communiceren zoals elke andere hond dat doet en dat gebeurt via blaffen. Een hond heeft vele soorten blaffen die een verschillende boodschap geven. Nu om te begrijpen wat jouw hond probeert te zeggen is wat je moet leren. Hiervoor moet je de toonhoogte, de duur en de frequentie van het blaffen begrijpen. Snel blaffen met een hoge toonhoogte betekent dat jouw golden retriever in een vrolijke bui is. Als hij langzaam blaft of agressie in zijn blaf heeft, betekent dit dat hij zich bedreigd voelt. Als dat zo is, is het belangrijk dat u het ding of de persoon weghaalt door wie jouw hond zich bedreigd voelt. Net zoals wij tegen onze vader zeggen wanneer we iets willen, blaft een hond om je te laten weten dat hij iets wil. Hier moet je op reageren, anders zal hij zich verwaarloosd voelen en zich van je afkeren. Als jouw hond een korte hoge pieptoon geeft, nooit verwaarlozen dit betekent dat hij onmiddellijke hulp nodig heeft. Leer dit soort blaffen niet af bij jouw golden retriever. 

golden retriever blaffen afleren

Blaffen afleren – Train jouw Golden Retriever

Je wilt dat jouw Golden Retriever stopt met blaffen? Dan is het tijd dat je hem het ‘Stilte’ commando leert. Hiervoor moet je de golden retriever eerst laten blaffen. Neem een traktatie en laat die aan hem zien en zeg hem dat hij Stil moet zijn. Wees streng maar eenvoudig. Klink niet alsof je boos bent of schreeuwt. Klink alsof je de kinderen vertelt dat ze het licht uit moeten doen. Wanneer hij stopt met blaffen, geef hem de traktatie en volg deze oefening tot jouw hond luistert naar ‘Stil’ zonder traktaties in jouw handen. Denk eraan kalm te blijven, want het kan even duren voor uw hond het leert.  Neem tussen de trainingen door een pauze van 10 minuten en vergeet niet om een traktatie te geven wanneer hij stopt met blaffen. Zo kan je onnuttig geblaf afleren. 

Negeer het geblaf van de hond en blijf geduldig

Negeer nooit het geblaf van jouw golden retriever. Het is hun manier om je te vertellen dat ze je iets willen of moeten vertellen. Als hij begint te blaffen, reageer dan niet meteen. Laat hem rustig worden en laat hem dan weten dat je begrijpt wat hij wil. Als jouw hond stopt met blaffen, geef hem dan eerst een beloning en kijk dan wat hij wil. Golden Retrievers zijn te schattig en als je thuiskomt van het werk, hun springen en blaffen kan je overweldigen. Je moet ze leren om kalm te blijven. Zoveel rondspringen betekent ook dat hij niet blij was met dat je weg was, dat kan ook slecht zijn voor hun gezondheid. Laat ze leren onderscheid te maken tussen thuiskomen van het werk of van een lange reis en leer zo het blaffen af.

Beloon ze mooi als ze zich goed gedragen:

Honden zijn niet anders dan wij mensen als het gaat om het ontvangen van lof. Bij het ontvangen van een traktatie voor het stoppen met blaffen, laat de golden retriever weten dat ze een traktatie hebben gekregen omdat ze gekalmeerd zijn en dit in de toekomst zullen doen om uw lof te ontvangen. Jouw hond is niet minder dan een kind dat niet alleen jouw tijd maar ook genegenheid nodig heeft. Als je wat tijd uittrekt en probeert te begrijpen wat hij wil, zal je in staat zijn om de band tussen jou en jouw hond te vergroten. Zodra jouw golden retriever in staat is jou te vertrouwen en je in staat bent te begrijpen wat hij wil, zal het blaffen afnemen.

Meer tips voor het blaffen afleren van de Golden retriever

Meer tips en praktische adviezen voor het afleren van blaffen bij jouw golden retriever? Lees en leer alles over het opvoeden en verzorgen in het golden retriever handboek.
Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden