Golden retriever asiel

In dit blog alle benodigde informatie over de Golden Retriever die je ook uit het asiel kunt halen. Golden retrievers zijn niet voor niets een zeer populaire hond in Nederland en België. Het zijn vriendelijke en slimme honden die klaar staan om hun baasjes een plezier te doen. Als je er een wilt adopteren, moet je beoordelen of u klaar bent om een hond te krijgen, online op zoek gaan naar beschikbare Golden retriever uit het asiel en potentiële honden ontmoeten voordat je er een mee naar huis kunt nemen. Als je van deze honden houdt en klaar bent om een Golden retriever pup of volwassene een liefdevol thuis te geven, overweeg dan om er een te adopteren van een asiel of redding organisatie in plaats van er een te kopen van een fokker of een dierenwinkel.

Beslissen om een Golden Retriever te adopteren uit het asiel

Beslissen om een Golden retriever uit het asiel te adopteren is geen beslissing die je lichtvaardig moet nemen. Het is een verbintenis van ongeveer 15 jaar als je ervoor kiest om een puppy te adopteren en het vereist enige reflectie van jouw kant. Neem de tijd om je vermogen om voor het welzijn van de Golden retriever uit het asiel te zorgen te beoordelen. Dit betekent dat je tijd hebt om voor een hond te zorgen, dat je geïnteresseerd bent in het doorbrengen van veel tijd met een hond en dat je hem niet de hele tijd alleen laat, dat je de ruimte hebt voor een hond en dat je de financiële middelen hebt om voor een asiel Golden retriever te zorgen. 

golden retriever asiel

Beslis leeftijd Golden retriever uit het asiel

Het voordeel van een Golden retriever uit het asiel te nemen is dat je zelf de leeftijd van de hond kunt bepalen. Doordat er genoeg Golden retrievers in asielen in Nederland en België beschikbaar zijn, is er altijd een die precies bij je past. Maar zodra je besluit dat je een Golden retriever uit het asiel wilt hebben, moet je beslissen of je een puppy of een oudere hond wilt hebben. Er zijn voors en tegens voor beide. Het meest directe is dat het veel moeilijker is om een adopteerbare golden retriever-pup uit een Nederlans of Belgisch asiel te vinden dan een oudere hond.

Golden retriever pup uit het asiel

Golden retriever puppy’s uit het asiel kosten veel tijd en geduld om te verzorgen. Ken je eigen tijdslimieten en wat het adopteren van een puppy inhoudt. Verwacht een aantal zware nachten en dat de pup een aantal dingen in je huis zal verscheuren. Je hebt wel het voordeel hebben dat je je Golden retriever van jongs af aan kunt trainen. Dit kan helpen om de gedragsproblemen te vermijden die gepaard kunnen gaan met het adopteren van een oudere Golden retriever uit het asiel.

Volwassen Golden retriever uit het asiel

Oudere Golden retrievers van het asiel zijn meestal een stuk minder werk om voor te zorgen dan puppy’s. Ze zijn mogelijk al zindelijk en hebben andere basistrainingen achter de rug. Oudere honden zijn ook een stuk makkelijker te vinden bij een asiel, reddings- en opvangcentra en ze hebben vaak behoefte aan liefdevolle en zorgzame tehuizen. Echter, oudere Golden retrievers kunnen slechte gedragsproblemen hebben die ze bijvoorbeeld in het asiel hebben aangeleerd en die moeilijk te verhelpen zijn, vooral als je niet zeker bent van hun verleden en wat de oorzaak is van het slechte gedrag.

De voordelen van een Golden retriever uit het asiel

Naast dat je iets terug doet voor de Nederlandse maatschappij wanneer je een Golden retriever uit het asiel haalt, zijn er meer voordelen. Zo is het voor de Nederlandse en Belgische asielen niet toegestaan om Golden retrievers zonder medische papieren te laten adopteren. Hierdoor kan je altijd de medische achtergrond van de hond die je wilt adopteren achterhalen. Daarnaast is een Golden retriever aanzienlijk goedkoper als je deze uit het asiel haalt, zo moet je meestal denken aan een vergoeding voor de vaccinaties en papieren als kosten.

Wil je meer informatie over de Golden retriever? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden