Golden retriever pups te koop op boerderij

Op de boerderij kan je vaak zowel pups als volwassen golden retrievers te koop vinden. Leeftijd is zeker een factor in jouw beslissing. Met volwassen honden, hoef je niet het werk te doen van het opvoeden. Het nadeel is dat het moeilijker kan zijn voor hen om oude gewoonten te overwinnen en nieuwe te leren. Oudere honden hebben de neiging om meer “vastgeroest” te zijn in hun manier van doen in termen van gedrag en persoonlijkheid. Bij puppy’s vergt het meer verantwoordelijkheid en inspanning om ze correct op te voeden, maar de beloning is als nooit tevoren. Omdat jij en jouw gezin de volledige controle hebben over het vormen van hun gedrag en persoonlijkheid, kan je jouw golden retriever puppy van de boerderij opvoeden tot de perfecte metgezel.

Broodfokkers vs boerderij 

Tegenwoordig, met zoveel mogelijkheden om een nieuwe hond te kopen, is er een groeiend probleem waar je voor op je hoede moet zijn: de opkomst van broodfokkers. Broodfokkers zijn donkere en deprimerende opslagplaatsen waar honden worden gekweekt zonder liefde, beweging en gezondheidszorg. In deze afschuwelijke fokkerijen is geen veearts aanwezig in plaats daarvan worden ze aan hun lot overgelaten en moeten ze zelf lijden onder verwondingen en afschuwelijke gezondheidsproblemen. Erger nog, door de krappe, smerige omstandigheden verspreiden ziektes zich als een lopend vuurtje, vooral onder puppy’s met een zwak immuunsysteem. Golden retriever pups kopen op de boerderij kan een goede manier zijn om deze broodfokkers te vermijden en geen reden te geven om door te gaan.

golden retriever pups te koop op boerderij

Golden Retriever pups te koop op de boerderij – Kosten

Het kopen van een golden retriever van de boerderij versus adopteren is een veelgehoorde discussie voor aspirant hondeneigenaren. Een hond adopteren betekent meestal dat je jouw toekomstige huisdier vindt in een opvangcentrum of asiel. Omgekeerd, wanneer je ervoor kiest om een golden retriever te kopen, koop je de hond meestal rechtstreeks van de boerderij of fokker. Adoptie is meestal goedkoper dan het kopen, aangezien de startkosten voor adoptie meestal rond de 250 tot 500 euro liggen. Houd er rekening mee dat afhankelijk van het asiel, je mogelijk extra golden retriever kosten moet betalen voor bepaalde inentingen en procedures. Helaas, bij asielen en reddingen, heb je niet altijd een ruime selectie van honden om uit te kiezen – vooral als je op zoek bent naar een specifiek geslacht, ras, leeftijd, of gezondheidsniveau en dit heb je bij de golden retriever pups die te koop zijn op de boerderij wel.

Asiel of boerderij golden retrievers 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, soms, geadopteerde golden retrievers van een boerderij gedrags- of gezondheidsproblemen kunnen hebben, wat het in de toekomst moeilijker voor je kan maken. Je weet gewoon niet zo veel over de geschiedenis van jouw nieuwe hond als u zou doen als je rechtstreeks van een betrouwbare fokker kocht. Aan de andere kant, als u een golden retriever koopt van de boerderij, heb je een grotere kans om een gelukkige en gezonde golden retriever mee naar huis te nemen die je op de lange termijn minder zal kosten. Dit omdat de Golden retriever pups die te koop zijn op de boerderij erg veel beweging hebben gehad en waarschijnlijk ook veel socialisatie met andere dieren en mensen waardoor ze een stuk minder snel vals kunnen uitvallen. 

Meer handige info?

Wil je meer informatie over de Golden retriever voor de perfecte voorbereiding van de komst van jouw nieuwe hond. En wil je weten waar je beter op kan letten tijdens de aanschaf ervan? klik hier voor het Golden Retriever Geheimen handboek.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden