Golden retriever namen

De beste Golden Retriever namen zijn een eerbetoon aan hun schattige temperament en opvallende uiterlijk. Maar ze passen ook bij jouw eigen unieke stijl en persoonlijkheid. Je zult de eerste weken en maanden werken aan hechting, socialisatie en zodoende vestigen ze zich in huis. Met dit alles kan het vinden van inspiratie voor het benoemen van je hond soms lastig zijn. Great Golden Retriever namen maken een statement, eren iets waar je om geeft, of zijn gewoon leuk. Hier zijn enkele vaste favorieten die zowel voor een reu als een teefje gebruikt kunnen worden:

 1. Luna
 2. Max
 3. Diesel
 4. Bo
 5. Lady
 6. Davy
 7. Sam
 8. Rocky
 9. Chico
 10. Spike

golden retriever namen

Golden namen voor Golden Retrievers

Deze populaire golden retriever namen zijn een goed startpunt, maar wat als je iets meer speciaals wilt. Iets speciaals voor jouw hond, in plaats van Golden Retrievers in het algemeen? Hoewel Golden Retrievers traditioneel worden gezien als puur goudharig, komen ze eigenlijk in heel wat verschillende tinten voor. Waarom vier je jouw hond niet door hem te vernoemen naar zijn unieke mooie tint?

Lieve golden retriever namen

Als je denkt aan vriendelijke hondenrassen die de perfecte familiehond zijn, is de kans groot dat je aan de golden retriever denkt en hierdoor worden er veel lieve en zoetsappige namen aan de golden retriever gegeven. Dat komt omdat de golden retriever echt een prachtige, vriendelijke en goedmoedige familiehond is. Oorspronkelijk gefokt in Engeland om opgejaagd wild te “apporteren”, is het geen wonder waarom dit ras vaak geniet van het spelen van apport! Met hun mooie, zachte, gouden vacht en zachtaardige persoonlijkheid, is deze hond klaar om alle liefde die hem gegeven wordt, tienvoudig terug te geven! Omdat de golden retriever zo lief is wil je hem ook een lieve golden retriever naam geven natuurlijk.

Puppynamen voor een Teefje

Voor een teef kan je de volgende golden retriever namen gebruiken: 

 1. Lady
 2. Laika/Layka
 3. Sita
 4. Tessa/Tess(y)
 5. Kira
 6. Tosca
 7. Daisy
 8. Mira
 9. Bianca
 10. Fleur

Puppynamen voor een Reu

Voor een reu kan je de volgende golden retriever namen gebruiken: 

 1. Max/Mex
 2. Boy
 3. Rex(y)
 4. Spike/Spikey
 5. Jack(y)
 6. Sam(my)/Sem(my)
 7. Tom(my)
 8. Black(y)
 9. Charlie
 10. Rocky

Naam golden retriever kiezen – Indexkaarten

Laat iedereen een paar golden retriever namen kiezen die ze leuk vinden en schrijf ze op indexkaarten. Leg elke kaart op de grond met een stukje hondenvoer op elke kaart. Laat je golden retriever in de kamer en kijk hoe hij aan elke kaart snuffelt, en let op welk stukje hij het eerst opeet, want dat is de golden retriever naam die hij heeft “gekozen”

Naam golden retriever kiezen – Roep namen

Als je de enige metgezel bent van de nieuwe golden retriever, probeer dan een paar verschillende namen te roepen met een tussenpoos van een paar seconden en kijk of er één de aandacht van je golden trekt. Als hij/zij toevallig bij één van de namen komt, heeft hij/zij die naam “gekozen”! Als je eenmaal een naam hebt uitgekozen, zal hij/zij aan de nieuwe naam moeten wennen. Probeer de pup een traktatie te geven telkens als hij op de nieuwe golden retriever naam reageert, en hij zal het vrij snel doorhebben!

Naam golden retriever kiezen – Familiekring

Misschien is er een meningsverschil over de golden retriever namen tussen een paar leden van de familie. Zo’n onenigheid is gemakkelijk op te lossen, hier is hoe: vorm een cirkel rond de hond, maar een grote cirkel zodat hij niet bang wordt. Iedereen moet hem of haar beginnen te noemen bij de naam die hij of zij vindt dat hij/zij moet hebben. Hij/zij kiest de golden retriever naam van de persoon naar wie hij/zij het eerst gaat!

Nieuwsgierig geworden naar de Golden Retriever en wil je er meer over weten over het opvoeden en het verzorgen? Bekijk dan het Golden Retriever handboek.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden