Golden retriever teckel

Net als bij elk ander gemengd ras, is het niet gemakkelijk te voorspellen hoe een Golden retriever teckel eruit zal zien, omdat Golden Retrievers en Teckels verschillend zijn in grootte, vacht en lichaamsbouw. Hoe Golden retriever x teckel puppy’s uitpakken zal grotendeels afhangen van naar welk ouderras hun genetische opmaak neigt. Sommige van deze puppy’s hebben het hoofd van een Golden Retriever en het lichaam van een Teckel, terwijl andere een ander uiterlijk hebben. Deze hybriden worden ook wel omschreven als kleine Golden Retrievers of grotere Teckels. 

Hoe groot worden Golden Retriever Teckel mixen? 

Zoals vermeld is de gemiddelde grootte van een volgroeide Golden retriever teckel 25 tot 58 cm in hoogte en ongeveer 13 tot 27 kg. Er zijn ook fokkers die je miniatuur Golden retriever x teckel puppy’s kunnen geven, die gefokt zijn uit Golden Retrievers en Mini Teckels. Er wordt echter niet veel informatie gegeven over hoe klein Mini Golden retriever teckel kruising puppy’s kunnen worden. De Golden retriever x teckel mix erfde zijn gespierde bouw van zijn Golden Retriever ouder en kreeg het lange lichaam en de korte poten van zijn Teckel kant van de familie. Golden retriever teckel oren zijn net zo flappertjes als die van zijn beide ouderrassen. 

Golden retriever teckel – Een Geweldige combinatie 

De Golden retriever teckel kruising is een welkome aanvulling in elk gezin vanwege de onvoorspelbare maar opwindende combinatie van de ouders. De teckel staat bekend om zijn agressieve gedrag, terwijl de Golden Retriever een meer ontspannen aard heeft. De Golden Retriever is over het algemeen vriendelijk en intelligent met een hoog energieniveau vanwege de complementaire mix van gedrag van zijn ouders. Als je geluk hebt, kun je ook eindigen met een schattige puppy die je veilig houdt en genegenheid voelt. Het enige gedrag waar je problemen mee kunt verwachten is als de golden retriever puppy het koppige temperament van de teckel erft. Wil je alles weten over de golden retriever en de kruisingen die ermee gemaakt zijn, klik dan hier voor het golden retriever handboek!

golden retriever teckel

Slim en betrouwbaar 

Vanwege zijn superieure intelligentie is de Golden Retriever en Teckel mix hond gemakkelijk te trainen. Hij kan commando’s leren wanneer de baasjes herhaling gebruiken bij het geven van gebaren training. Ze zijn ook in staat om succesvol te zijn in gehoorzaamheids- en behendigheidsproeven. Wanneer ze een sterke band vormen met de eigenaars, kunnen ze zeer loyaal en trots zijn op hun menselijke familie. De hybride honden kunnen zelfs geïnteresseerd zijn in de gebeurtenissen binnen hun menselijke roedel. De Golden retriever teckel is goed met kinderen en andere huisdieren, zolang hij een consequente training ondergaat. Ze kunnen zich ook aanpassen aan elke leefomgeving of situatie. De intelligentie van de Golden Retriever teckel is een nuttige eigenschap voor elk gezin. 

Geweldige aanvulling op het gezin 

De teckel gemengd met een Golden Retriever is een combinatie van twee beminnelijke honden, dat is waarom het kruisen van de twee soorten zinvol is voor gezinnen. De teckel, bekend om zijn kleine pootjes en grote persoonlijkheid, is het meest iconische ras onder de hoektanden. Hoewel ze niet geschikt zijn voor fysieke activiteiten, zijn de teckels wel in staat om waakhonden te zijn. Met een big-dog blaf, kunnen ze gezinnen waarschuwen voor vreemden in het huis. Golden Retrievers, daarentegen, zijn geweldige blindengeleidehonden. Ze staan ook bekend als goede diensthonden, die meedoen aan opsporings- en reddingsmissies, jachttochten en veldwerk. Ze zijn goede familie huisdieren omdat ze genieten van gehoorzaamheidstraining en competitieve evenementen. 

Meer weten over golden retriever teckel

Meer leren over het opvoeden en verzorgen van de Golden retriever Teckel? Bekijk dan het Golden Retriever handboek

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden