Golden retriever kopen

In Nederland zijn er veel plekken waar je een Golden retriever kunt kopen. Doordat er zoveel plekken zijn waar je een Golden retriever kan kopen, zijn er ook veel mogelijkheden. Zo kan je een pup kopen, een volwassen hond, een hond uit het asiel, van de boerderij, van een fokker, een hond met een stamboom, een hond zonder een stamboom. Omdat er zoveel verschillende plekken en mogelijkheden zijn als het gaat om de koop van een Golden retriever heb ik hieronder de belangrijkste aandachtspunten geschreven.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Golden retriever?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat er zoal met de Golden retriever pup is gedaan voordat hij te koop is aangeboden. Je kan een Golden retriever op veel plekken kopen in Nederland, zoals het asiel, op de boerderij, bij particulieren en bij een fokker. Hierdoor heb je veel verschillende manieren van verzorgen. Zo kan het zijn dat de ene pup al goed is opgevoed voordat hij verkocht wordt terwijl de andere pup nog nooit in aanraking is gekomen met andere mensen.

socialisatie

Vraag erna of de pup met veel verschillende mensen in aanraking kwam, of de pup met kinderen in aanraking kwam, met andere dieren en honden in aanraking kwam, of de pup al zindelijk is of nog niet is opgevoed, of de pup met wandelen aan de lijn loopt en of de pup al buiten is geweest. Als je met deze vragen in je achterhoofd een Golden retriever pup gaat kopen ben je al een heel eind.

Lees ook het blog over, Golden Retriever Pups gratis af te halen

golden retriever kopen

Conditie pup & moeder

Naast het letten op de opvoeding en socialisatie van de Golden retriever pup bij de verkoper / het kopen is het ontzettend belangrijk dat je kijkt naar de conditie van de pup en van de moeder van de pup. Als je bij een goede fokker een pup koopt is het vaak zo dat elke medische behandeling gerapporteerd staat. Vraag hiernaar. Zo weet je wat er allemaal al gebeurd is voordat je een pup koopt. Weet je of de moederhond en de pup een stamboom hebben? Daarnaast is het goed om te kijken om de pup en de moeder niet te dik of te dun zijn, of ze goede poep hebben en of ze hun ontwormingskuren en inentingen gehad hebben. Zo weet je precies wat er allemaal aan de hand is met de gezondheid van de Golden retriever pup voordat hij bij je thuis is na het kopen.

Voorwaarden kopen Golden Retriever

Daarnaast is het handig om te vragen bij het asiel, de boerderij, de particulieren of de fokker welke voorwaarden er aan het kopen van een Golden retriever verbonden zitten. De meeste verkopers bieden hun honden niet aan iedereen aan en zal dus een aantal eisen hebben opgesteld om te voorkomen dat de Golden retriever niet goed terecht komt. Vraag ook naar de voorwaarden voor wanneer de koop rond is. Hoe duur is de Golden retriever? Zit je vast aan een contract? Kan je de Golden retriever terugbrengen? Allemaal vragen die handig zijn om te stellen bij het kopen van een Golden retriever.

Golden retriever kopen – prijs

Als laatste is het handig voor het kopen om te weten wat de prijs van een Golden retriever is. De adviesprijs voor een Golden retriever met officiële stamboom ligt in Nederland tussen de 900 en 1.250 euro. Dit is de prijs als je de hond bij een fokker weg haalt, de prijs van een hond uit het asiel of van de boerderij kan verschillen. Daar komen nog de kosten van alle hondenspulletjes en eten bij. In sommige gemeentes moet je ook hondenbelasting betalen.

kosten voor levensonderhoud

Een Golden retriever is een grote hond als hij volwassen is dus de prijs per maand voor het voer zal ongeveer op 50 euro per maand komen. Misschien wil je je Golden retriever op puppy cursus doen, dan komen deze kosten er ook weer bij. De prijs van puppycursus verschilt erg per cursus. Al met al moet je dus flink wat kosten maken voor het kopen van een Golden retriever.

Meer info?

Heb je na het lezen van dit blog over het kopen behoefte aan meer informatie over de Golden retriever? Bekijk dan eens het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden