Golden Retriever gewicht

Het gewicht van de Golden retriever is belangrijk. De Golden retriever is een van de meest populaire hondenrassen in Nederland Helaas is dit geweldige hondenras vatbaar voor obesitas. Om ervoor te zorgen dat je Golden retriever gezond, fit en een lang leven heeft, volgen hier enkele tips over wat je kunt doen om te voorkomen dat je Golden retriever een te zwaar gewicht krijgt.

Tips golden retriever gewicht

Als je je Golden retriever zou kunnen vragen of hij iets lekkers zou willen, zou hij elke keer ja antwoorden, dit is helaas niet goed voor zijn gewicht. Zonder twijfel geniet de Golden retriever altijd van zijn eten. Tegenwoordig is obesitas een van de grootste problemen waarmee de meeste hondenrassen worden geconfronteerd. Maar laten we beginnen met de basis. Obesitas bij huisdieren is ook onze schuld. Als baasje van de Golden retriever geven we vaak toe en verwennen we onze honden met tal van lekkernijen en lekkernijen. Zo is het lastig voor je Golden retriever om een ideaal gewicht te hebben.

golden retriever gewicht

Waarom is een gezond gewicht en dieet belangrijk voor je Golden retriever?

Het hebben van een gezonde en gelukkige Golden die een ideaal gewicht heeft, slank en fit is, is het belangrijkste en zal zijn leven verlengen. Als je Golden retriever te zwaar is, moet je misschien met je dierenarts overleggen over het beste dieet om de calorie-inname te verminderen. Het ideale gewicht voor een reutje is 25 tot 32 kilo. Het ideale gewicht voor een teefje is iets hoger, namelijk 30-35 kilo. Dit geldt voor een volwassen Golden retriever. De reden dat teefjes een wat zwaarder gewicht hebben komt puur door hun bouw en energie verbruik in rust.

Gewicht golden retriever en levensfase

Het is belangrijk om de voeding van je Golden retriever aan te passen aan de levensfase waarin hij zit om een ideaal gewicht te behouden. Als je Golden retriever van pup naar volwassen gaat moet hij andere voeding krijgen. Een volwassene verbruikt meestal minder energie dan dat een pup doet. Je dierenarts kan het dieet van je Golden retriever veranderen en alle granen en veel van de koolhydraten in zijn dieet verwijderen om zo het ideale gewicht van voor reutjes 25 tot 32 kilo en voor teefjes 30 tot 35 kilo te behouden. Hondenvoer in blik werkt ook om af te vallen of om gewicht te behouden, maar het eten moet ingrediënten van hoge kwaliteit bevatten. Je dierenarts kan ook medicijnen voorschrijven om een gezond gewicht te bereiken. Wil je meer informatie over de Golden retriever? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.

Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden