Golden Retriever trimmen

Laten we het hebben over hoe je een Golden Retriever kunt borstelen met verschillende soorten borstels (en kammen), en hoe en hoe vaak je de vacht kunt trimmen met een schaar en een uitdunschaar. Mocht je zelf de vacht van je Golden retriever bij willen houden omdat bijvoorbeeld de kosten van een hondentrimmer te veel is, dan is het belangrijk om te weten hoe je je Golden retriever zelf moet trimmen. Een belangrijke regel die door alle professionele verzorgers wordt gedeeld, is om je Golden retriever nooit te scheren. De Golden retriever heeft die dubbele vacht die ze hebben het hele jaar door nodig, dus houdt de vacht bij door de vacht te trimmen, maar scheer de vacht van je Golden retriever er nooit af.

Vachtverzorging golden retriever

Voor de verzorging van de vacht is het belangrijk om te weten hoe vaak je je Golden retriever moet borstelen en trimmen. Veel Golden retrievers moeten minstens 1 keer per week geborsteld worden. Buitenshuis borstelen kan de hoeveelheid losse vacht in huis verminderen. Je kan deze verzorgingstijd ook gebruiken om de huid en het lichaam van je Golden retriever te controleren op hete plekken of knobbels. En natuurlijk kan je de verzorgingstijd ook gebruiken om een band op te bouwen met je Golden retriever. Zorg ervoor dat de verzorgingsroutine van je Golden retriever bestaat uit het regelmatig trimmen van de nagels, tandenpoetsen en het reinigen van de oren, zo voorkom je hoge kosten voor de dierenverzorging.

Hoe verzorg je een Golden Retriever

Voordat je begint met het trimmen van de vacht van je hond, moet je er zeker van zijn dat de vacht schoon en goed gedroogd is. Professionele trimmers raden aan om de vacht van je Golden retriever te föhnen in de richting van de haargroei. Mocht je niet weten hoe je de vacht van je Golden retriever moet trimmen en borstelen, bekijk dan eens deze pagina op Youtube. Hier vind je allemaal filmpjes van mensen die hun Golden retriever trimmen.

Golden retriever trimmen

Trimmen golden retriever

In je basis verzorgingsset moet een borstel, kam, schaar en uitdunschaar zitten. De meeste ervaren Golden retriever trimmers vinden het fijn om een slicker penseel te gebruiken. Een slicker borstel heeft een breed oppervlak dat bedekt is met spelden. Het wordt ook wel een speldenborstel genoemd. Soms zijn de spelden kaal en soms hebben ze rubberen punten. Slickerborstels zijn een goede keuze voor het werken door de matten van losse haren bij middel- tot langharige honden zoals de Golden retriever. Harenborstels zijn beter geschikt voor honden met een kortere vacht, maar kunnen nog steeds gebruikt worden op Golden retrievers mocht deze borstel fijner zijn voor jou. De prijs van slickerborstel voor het trimmen en borstelen van je Golden retriever verschillen tussen de 5 en de 15 euro, afhankelijk van waar je de borstel koopt.

Golden Retriever kam

Kammen zijn ideaal voor de afwerking van je Golden retriever na het borstelen en trimmen. Kies een goede kwaliteit stalen kam voor je verzorgingsset.  Misschien heb je wel eens gehoord van een Greyhound-kam of een kam in de stijl van een Greyhound. Greyhound is een merk waar veel professionele trimmers de voorkeur aan geven, maar er zijn ook minder dure prijzen te vinden. Voor de prijs van een kam voor het borstelen en trimmen van je Golden retriever moet je ongeveer aan 10 euro denken.

Meer info?

Wil je meer informatie over de Golden retriever? Bekijk dan het handboek voor de Golden retriever.
Golden retriever geheimen

Golden retriever geheimen downloaden

Plaats een reactie